Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii au confiscat de la un sucevean 11 cărți de patrimoniu, cu o valoare estimată la suma de 20.000 de euro. Cărțile au fost confiscate vineri, de poliţiştii Serviciului Investigații Criminale Suceava – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava care au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de furt și trafic cu bunuri culturale.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava, în cadrul acțiunii au fost efectuate verificări în mai multe locaţii şi mediii de interes, ocazie cu care, a fost prins în flagrant, un bărbat de 35 de ani din municipiul Suceava, care oferea spre vânzare mai multe cărți vechi, cu privire la care există indicii temeinice că fac parte din patrimoniul cultural național.

Polițiștii au identificat asupra bărbatului, 11 cărți vechi din secolele XVII – XIX, susceptibile a fi din categoria tezaur și/sau fondul patrimoniului cultural național. La audieri, bărbatul a declarat că este colecționar de bunuri de patrimoniu, nu deține documente de proveniență ale cărțile oferite spre vânzare, având în vedere că le-a achiziționat de la diferiți comercianți ambulanți din târgurile organizate în țară.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind înaintate spre expertizare Muzeului Bucovinei Suceava, iar deținătorul acestora a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.12/1990 și Legii nr.182/2000.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava