Concert pascal
MOPAN Suceava

O suceveancă este supărată că fiica ei nu-și mai poate sărbători ziua onomastică pentru că în calendar nu mai apare Sfânta Cuvioasă Teodora din Cezareea. Aceasta i-a scris arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, căruia i-a cerut lămuriri. „Bună ziua, îmi puteți spune de ce pe data de 30 decembrie nu mai este trecută Sfânta Cuvioasă Teodora din Cezareea? Avem două fete, Anisia și Teodora, și până în anul 2023 în calendare pe data de 30 decembrie erau trecuți Sf. Mc. Anisia, Cuvioasa Teodora și Cuviosul Leon. Am observat că începând cu anul 2023 este trecută doar Sf. Mc. Anisia. Mulțumesc!”

”În Patriarhia Română, singura autoritate care are competență în ceea ce privește conținutului calendarului creștin-ortodox este Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care aprobă anual textul spre tipărire. Pentru menținerea unității la nivel central, conținutul calendarului este transmis, în forma aprobată de Sfântul Sinod, tuturor Centrelor Eparhiale, fiecare eparhie având dreptul de a uzita formatele și grafica pe care le consideră de cuviință (cu condiția respectării anumitor criterii dictate de tema Anului omagial și comemorativ), dar și obligația de a nu interveni asupra conținutului propriu-zis decât în cazul în care se constată erori de redactare. În aceste condiții, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în semn de fidelitate față de cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, respectă întru totul cele statornicite. În redactarea calendarului se are în vedere să fie trecuți îndeosebi sfinții care au finalizate slujbele sau pentru care există texte liturgice pentru a fi citite sau cântate la strană. Neincluderea unui sfânt în calendar nu echivalează cu anularea sfințeniei lui; de altfel, Sinaxarul zilei ori Proloagele menționează mult mai mulți sfinți decât cei trecuți în calendar. Pace și bucurie și multă sănătate Anisiei și Teodorei!”, a i-a răspuns IPS Calinic.

Suceveancă supărată că fiica ei nu-și mai poate sărbători ziua onomastică pentru că în calendar nu mai apare Sfânta Cuvioasă Teodora din Cezareea, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava