Concert pascal
MOPAN Suceava

„Asociaţia Pentru Suceava” a dat publicităţii rezultatele unui studiu efectuat în cadrul proiectului „Suceava Gândeşte”, care a avut drept scop organizarea de dezbateri cu reprezentanţi ai comunităţii sucevene despre viitorul municipiului reşedinţă de judeţ. Potrivit spuselor sociologului Adrian Botezatu, membru al Asociaţiei Pentru Suceava, în urma dezbaterilor organizate în cursul lunii februarie au fost conturate propuneri cu privire la crearea în zona metropolitană a unor parcuri industriale şi atragerea de investiţii care să creeze locuri de muncă, dezvoltarea de noi zone rezidenţiale, amenajarea râului Suceava ca zonă de agrement, dezvoltarea mai multor baze sportive şi de agrement pentru activităţi de masă, crearea unei grădini publice de mari dimensiuni, echilibrarea cromatică a faţadelor, amplasarea de statui a personalităţilor cu relevanţă locală, demararea unui proiect pentru construcţia unei şosele de centură pe traseul Cumpărătura –Ipoteşti –Salcea ca alternativă la Calea Unirii, şi ideea unui Mall Administrativ pentru a facilita relaţia cetăţeanului cu autorităţile.

Adrian Botezatu a arătat că sucevenii îşi doresc atragerea de investiţii, crearea unor noi locuri de muncă putând să rezolve o altă problemă care a apărut în Suceava, respectiv migrarea forţei de muncă. El a precizat că recensământul populaţiei de la sfârşitul anului trecut a arătat faptul că populaţia Sucevei a scăzut în perioada 1992 – 2011 cu 24%, de la 114.462 locuitori la 86.282 locuitori, în timp ce oraşe care au reuşit să atragă investiţii, au înfiinţat parcuri industriale şi au creat locuri de muncă au reuşit să controleze mult mai bine migrarea propriei populaţii. Adrian Botezatu a dat ca exemplu oraşele Cluj-Napoca, unde populaţia a scăzut cu 6% şi Timişoara, unde scăderea populaţiei a fost de 9%. „Astfel, în contextul competiţiei acerbe între regiuni pentru atragerea de resurse, este absolut necesar ca municipiul Suceava şi judeţul Suceava să formuleze politici coerente de dezvoltare economico-socială.

Asociaţia Pentru Suceava a acţionat constructiv, înregistrând în cadrul dezbaterilor organizate toate propunerile formulate de reprezentanţii comunităţii sucevene”, a spus Botezatu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava