MOPAN Suceava

150 de copii au fost găsiţi cu păduchi în şcolile sucevene, după vacanţa de primăvară, în urma unui control. Medicii au descoperit, de asemenea, zeci de cazuri de angină şi scabie.
Personalul de la cabinetele medicale şcolare şi cabinetele medicilor de familie a făcut un triaj epidemiologic în 472 de unităţi de învăţământ din judeţ, atât în grădiniţe, cât şi în şcoli şi licee. DSP nu poate să ştie exact care este situaţia la nivelul judeţului, pentru că medicii nu sunt plătiţi pentru aceste controale şi triajul epidemiologic se desfăşoară cu dificultate.
„Au fost verificate un număr de 472 de unităţi şcolare, din cele peste 800 existente. Triajul epidemiologic merge din ce în ce mai greu, trebuie să recunoaştem. Medicii de familie nu sunt plătiţi pentru această activitate şi, mai ales în mediul rural, o desfăşurăm cu dificultate. Deci au fost verificate aproximativ jumătate din numărul unităţilor de învăţămînt, fiind controlaţi un număr de 77.000 de elevi, depistîndu-se copii cu viroze respiratorii, cu angine, dar şi cu acele afecţiuni parazitare care nu ar mai trebui să existe dar, din păcate, le înregistrăm, pediculoză şi scabie. Au fost 150 de copii găsiţi cu pediculoză şi 13 cu scabie”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director adjunct al DSP Suceava.
În urma controalelor, toţi copiii depistaţi că sunt bolnavi fie au fost izolaţi la domiciliu, fie au fost internaţi în spital şi au fost primiţi la şcoală numai după ce au făcut tratament şi au primit aviz epidemiologic de la cabinetul şcolar sau de la medicul de familie. DSP a distribuit substanţe antiparazitare.
În urma reverificării cazurilor de pediculoză, au fost descoperiţi 7 cu păduchi, acestora recomandându-li-se continuarea tratamentului până la dispariţia paraziţilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava