Concert pascal
MOPAN Suceava

Volumul de arbori tăiați ilegal a fost în 2021 de 1.416 metri cubi în scădere față de anul 2020 când s-a înregistrat  un volum de 1.814 metri cubi. Așa reiese din materialele prezentate astăzi în ședința Colegiului Prefectural de către Garda Forestieră și Direcția Silvică fapt constatat urmare a celor 155 inspecții de fond executate de către Garda Forestieră în anul 2021. În anul 2021, Garda Forestieră Suceava a transmis instituțiilor abilitate 64 de sesizări penale pentru tăieri ilegale de arbori, valoarea prejudiciului fiind de 1.010.429 lei.

Pe parcursul anului 2021 au fost transmise Gărzii Forestiere Suceava un număr de 222  sesizări din partea cetățenilor, în cea mai mare parte având ca obiect fapte ilegale de natură silvică, în marea lor majoritate privind trasabilitatea materialelor lemnoase. Dintre acestea circa 70% s-au confirmat în urma verificărilor, aspectele vizate fiind: transporturi dublate, cantități mai mari în transport decât în avize,  transporturi fără documente legale, activități ilegale în depozite și la instalațiile de debitat.

Urmare a ultimei evaluări a factorilor de risc realizată de către Direcția Silvică Suceava, au fost identificate zonele foarte expuse tăierilor ilegale de arbori și sustragerii materialului lemnos, pe raza Ocoalelor Silvice Cârlibaba, Moldovița, Gura Humorului, Marginea, Râșca, Fălticeni, Dolhasca, Pătrăuți și Adâncata.

În anul 2021, Direcția Silvică Suceava a efectuat un număr de 4.551 de acțiuni privind controlul circulației materialului lemnos și tăierile ilegale de arbori, precum și controlul instalațiilor de debitat, fiind încheiate un număr de 336 contravenții silvice cu un cuantum al sancțiunilor de 514.200 lei, fiind totodată confiscată și cantitatea de 1.856 mc material lemnos. De asemenea, au fost încheiate un număr de 113 infracțiuni silvice privind tăierile ilegale de arbori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava