Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor a declarat vineri că perioada de operare a curselor pe relaţia Suceava – Bucureşti şi retur va fi stabilită după rezultatul final al auditului Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene SA. În data de 25.10.2013 s-a finalizat misiunea de audit a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene SA. la R.A,,Aeroportul Ştefan cel Mare-Suceava” care a constat în:
– Verificarea pregătirii profesionale a personalului implicat în asigurarea serviciilor de handling a aeronavelor;
– Auditarea activităţii de degivrare;
– Prelevarea probelor de lichid degivrant utilizat în vederea verificării lor în laboratorul operatorului aerian;
– Verificarea stării tehnice a utilajelor şi a mijloacelor de deservire a aeronavelor, existente în dotarea aeroportului;

După primirea rezultatului final al acestui audit din partea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene SA. la R.A,,Aeroportul Ştefan cel Mare-Suceava”, ar putea fi reluate cursele după următorul program aproximativ în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică:
– Decolare Otopeni ora 12.50
– Aterizare Suceava ora 14.00
– Decolare Suceava ora 14.25
– Aterizare Otopeni ora 15.40

Nechifor a precizat că programul de zbor a fost modificat prin curse de zi, faţă de cel existent până la data de 27.10.2013, datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile din sezonul rece (ceaţă) şi lipsei din dotare a sistemului de balizaj şi a aparaturii de navigaţie aeriană tip ILS CAT II, cu ajutorul cărora se micşorează distanţa minimă de aterizare pe vizibilitate scăzută. „Totuşi, condiţiile meteorologice, independent de voinţa noastră, sunt dificile pe timpul iernii. Astfel, în sezonul rece anterior, un număr de 34 de curse regulate nu au putut fi operate de către Tarom SA pe destinaţia Suceava, dintr-un total de 150 programate în perioada noiembrie 2012 – aprilie 2013 iar două curse au fost redirecţionate pentru aterizare pe aeroportul din Iaşi. Aceste probleme vor fi remediate în urma implementării Proiectului “Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” la R.A,,Aeroportul Ştefan cel Mare-Suceava”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013.”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava