Concert pascal
MOPAN Suceava

Școala suceveană de lupte greco-romane continuă să “producĂ2 reale talente. Sportivul Clubului Sportiv Municipal Suceava Teodor Horătău, antrenat de Andrei Bolohan, va participa în aceaste zile, în Franţa, la Campionatul Mondial de Lupte Greco-Romane pentru juniori I.

Teodor Horătău a trecut de cântarul oficial, pentru ca apoi să debuteze în competiţia mondială la categoria 55 de kilograme. Luptătorul ce a activat timp de opt ani la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, iar de doi ani evoluează pentru CSM Suceava, nu este la primul campionat mondial, în 2013 evoluând la competiţia intercontinentală pentru juniori II, unde a ocupat doar locul 14. În acest an, Teodor Horătău a devenit campion naţional la juniori I, a câștigat medalia de aur la Campionatul Internaţional al României, a ieșit pe locul cinci la Campionatul Naţional de seniori și a fost foarte aproape de o medalie la Campionatul European de la București, unde a ocupat locul V, toate la categoria 55 de kilograme. Teodor a pierdut meciul ce-l ducea în finala mare pe mâna arbitrilor, care în ultimele 10 secunde i-au luat un punct tehnic, iar la scorul de 6 – 6, adversarul său a fost declarat învingător, deoarece s-a considerat că acesta din urmă a punctat ultimul.

„Teodor Horătău se află într-o formă foarte bună și sper să facă o figură frumoasă la aceste campionate mondiale. Dacă se va lupta ca la europenele de la București, atunci când a fost defavorizat de arbitri, eu cred că are șanse să se lupte pentru o medalie, chiar dacă și o clasare în primii 10 este o performanţă bună. Pentru acest campionat mondial, Teodor a fost nevoit să slăbească 11 kilograme și a făcut eforturi uriașe pentru a ajunge la greutatea optimă. În pregătire a fost ajutat material și financiar de mai mulţi foști luptători, Gheorghe Baltă, Liviu Teodorovici, Bogdan Ciuhan, Ștefan Moroșan, Constantin Bolohan, fraţii Florin și Vasile Ciocan, Ilie Gherman, Valentin Stănuţ și Sevi Caba (Restaurant Melody). În același timp pot să spun că nu puteam să ajungem până aici fără sprijinul Primăriei și Consiliului Local Suceava, dar și al CSM Suceava”, a declarat antrenorul sucevean Andrei Bolohan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava