Comenzi MOPAN Suceava

Viceprimarul Sucevei, Teodora Munteanu, a declarat că în cadrul Departamentului de Autorizare Activități Comerciale a primit mai multe sesizări cu privire la funcțiuni de prestări servicii care deranjează mediul rezidențial. Teodora Munteanu a precizat că deși în perioada pandemiei programul de funcționare non-stop a fost restricționat, spălătoriile auto ”self-service” creează disconfort prin zgomotul produs. „Spre informarea cetățenilor, precizăm că instituțiile care pot emite buletine de analiză a nivelului de zgomot sunt Agenția de Mediu Suceava și DSP Suceava. Se pot face sesizări la 112, la Poliția Locală Suceava, cât și la Departamentul Autorizare Activități Comerciale din cadrul Primăriei”, a arătat viceprimarul Sucevei. Teodora Munteanu a mai precizat că deși sunt respectate normele de sănătate în vigoare și normele de amplasare a activităților producătoare de disconfort pentru populație, există cazuri, din ce în ce mai dese, de creștere a nivelului de zgomot în zona spațiilor de locuit.

Pe de altă parte, ea a spus că printre activitățile pe care le urmărește municipalitatea în această perioadă de pandemie sunt și cele cuprinse și reglementate de Ordinul 1030/20.08.2009 privitor la activități cu risc pentru starea de sănătate a populației. Astfel, Munteanu a declarat că în colaborare cu Direcția de Sănătate a Populației se fac verificări periodice și se intenționează includerea în regulamentul de autorizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă pe raza municipiului Suceava a unei dovezi de verificare de către DSP, proces verbal de control, autorizație sanitară, certificat de conformitate, notificare și altele. „Totodată, precizăm că începând cu 1 ianuarie 2021 persoanele fizice și juridice care efectuează activități de coafură și alte activități de înfrumusețare sunt obligate să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică la DSP Suceava.

Această pandemie a adus numeroase schimbări și provocări în viața noastră, toate fiind aproape imposibil de anticipat. De aceea, Siguranță înainte de toate este un îndemn pe care vrem să-l respectăm. Ne dorim ca agenții economici să revină la un nivel de activitate cât mai bun, oferind produse și servicii de calitate, care să readucă la normal viața comunității. Acest deziderat se poate atinge doar cu sprijinul întregii comunități”, a precizat viceprimarul Sucevei. Teodora Munteanu a mai spus că pentru a crește operativitatea sesizării îi invită pe suceveni să-i trimită sugestii, impresii și sesizări pe adresa de mail teodora.munteanu@primariasv.ro. „Mă voi deplasa personal pentru a vedea modul de rezolvare a solicitărilor dumneavoastră. Îmi doresc să vă întâlnesc sănătoși, în vremuri mai bune”, a încheiat Munteanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava