Concert pascal
MOPAN Suceava

Şahul este un joc pe nedrept uitat, joc care a început să câştige tot mai mulţi adepţi în rândurile noilor generaţii. Cei mai cărunţi îşi aduc bine aminte ce forfoteală era la clubul de şah care funcţiona într-un demisol pe vremuri, iar cei mai tineri îşi pot da seama de popularitatea jocului când îi văd pe „veterani” în parcul de lângă Policlinică.
Adevărul este că jocul nu s-a schimbat au rămas aceleaşi piese care se mişcă pe constantele 64 de pătrăţele, dar generaţia tânără are alt mod de abordare şi alt mod de gândire şi anticipaţie.
Dovada acestui fapt este dată de faptul că tineri jucători suceveni încearcă să pătrundă în elita şahului românesc. Unul dintre ei, Florin Herghelegiu, a participat de curând la un turneu de categoria A omologat FIDE la Iaşi şi s-a clasat pe primul loc la categoria a III-a, sub 1700 coeficient ELO, pe locul III la categoria a II-a, sub 1900 coeficient ELO şi pe locul XII la categoria open.
„Încercăm să progresăm şi să ajungem să ne confruntăm cu cei mai buni. Din rândul tinerei generaţii se remarcă la Suceava, Sebastian Pavel cu cel mai bun coeficient ELO, el fiind urmat îndeaproape de Cristi Raţiu. Ne dorim ca cei mai tineri să reuşească să se pună de acord şi să înfiinţeze un club de şah modern” a declarat Florin Herghelegiu.
Şahiştii suceveni vor avea ocazia să participe la un turneu de calibru cu caracter internaţional, cu premii remarcabile, la Iaşi în perioada 10-18 mai.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava