În timp ce executau serviciul de patrulare, polițiștii patrulei de siguranță publică din cadrul SPR 4 Gălănești au oprit sâmbătă pentru control o autoutilitară care circula pe DC ”Gară” pe raza com. Putna și transporta material lemnos, respectiv lemn rotund specia molid. Cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că autoutilitara era condusă de un bărbat de 26 ani, localnic, iar acesta a prezentat pentru materialul lemnos transportat un aviz de însoțire valabil, având ca punct de încărcare zona Putnișoara de pe raza Ocolului Silvic Putna, dintr-o partidă autorizată.

Întrucât în momentul opririi, autoutilitara încărcată cu material lemnos se deplasa pe alt sector de drum, din altă zonă forestieră decât cea înscrisă ca punct de încărcare în avizul de însoțire prezentat, s-au efectuat verificări stabilindu-se faptul că transportul provenea din alt loc decât cel corespunzător provenienței legale. Fiind chestionat cu privire la acest aspect, conducătorul auto a motivat faptul că a transportat o persoană în zona de unde se deplasa în momentul depistării, iar materialul lemnos provine din partida înscrisă în avizul de însoțire.

Transportul a fost condus la Atelierul de prelucrare a lemnului din cadrul Ocolului Silvic Putna unde s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic pentru inventarierea materialului lemnos. Cu această ocazie s-a stabilit că bărbatul de 26 ani transporta cantitatea de 15.73 m.c. lemn rotund specia molid în valoare totală de 4.577,43 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 3.000 lei conform Legii nr. 171/2010 Modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Transport ilegal de lemn interceptat pe raza comunei Putna, 6.6 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (5 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava