Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

La data de 25 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Suceava, efectuează 4 percheziții domiciliare, în județul Suceava, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și șantaj.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, în județul Suceava, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în prezent, în scopul obținerii unor importante sume de bani din comiterea infracțiunii de șantaj împotriva unor cetățeni ucraineni.

Astfel, grupul infracțional organizat ar fi identificat persoanele vătămate, din rândul transportatorilor, de cetățenie ucraineană, pe care le-ar fi constrâns să plătească periodic o taxă de protecție, persoanele șantajate fiind convinse că pot desfășura, în județul Suceava, activități de transport de persoane pe traseul Cernăuți (Ucraina) – Aeroportul Internațional „Ștefan Cel Mare” Suceava, doar dacă plătesc această taxă.

De asemenea, pentru a determina persoanele vătămate să plătească sumele de bani, grupul infracțional ar fi recurs la amenințarea cu acte de violență, la întrebuințarea de acte de lovirea sau alte violențe, la efectuarea de sesizări ale autorităților, cu privire la faptul că cetățeni ucraineni ar fi efectuat, fără drept, transport de persoane.

Totodată, pentru a controla activitatea desfășurată de transportatori, cel puțin un membru al grupului infracțional organizat s-ar fi deplasat în zona aeroportului în intervalele de timp în care ar fi aterizat sau ar fi decolat curse aeriene internaționale.

În această modalitate, grupul infracțional organizat a obținut aproximativ 10.000 de euro pe lună de la transportatorii ucraineni.

La sediul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Suceava urmează să fie conduse, în vederea audierii, 4 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Suceava și Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Transportatori de persoane ucraineni forțați să plătească taxă de protecție unui grup infracțional sucevean pentru a putea trece pe teritoriul județului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava