Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 3 august în intervalul orar 17:00 – 21:00, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Rutier,  au desfăşurat, pe drumurile publice din județ, o acţiune cu echipaje sporite pe linia verificării legalității transportului public de persoane și mărfuri. Activitățile polițiștilor au vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane și mărfuri, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente. Totodată, s-a verificat respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane și verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz. În cadrul acțiunii s-a procedat și la testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport și la verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 54 de autovehicule, toate destinate transportului de persoane și mărfuri, fiind testați cu aparatele etilotest/ drugtest toți conducătorii auto verificați.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 27.930 lei, potrivit O.U.G. nr. 195/2002 și la alte acte normative privind transportul de persoane și mărfuri. Polițiștii au reținut și 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului (I.T.P.expirat, lipsă RCA, lipsă autorizație taxi). De asemenea, pentru abaterile constatate, polițiștii au dispus inclusiv suspendarea dreptului de utilizare a trei vehicule de transport persoane și marfă în baza Legii nr. 38/2003 și conform OUG nr. 37/2007.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava