Concert pascal
MOPAN Suceava

Trei bărbați din orașul Frasin au fost arestați după ce au furat catalizatoare auto de la mașini din mai multe localități ale județului. Potrivit unui comunicat de presă, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au administrat probatoriu și au completat actele de urmărire penală într-un dosar penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, propunându-se trimiterea în judecată a cinci inculpați, din care trei aflați în arest preventiv, unul sub măsura preventivă a controlului judiciar și unul în stare de libertate.

Astfel, în perioada 3 mai – 1 august au fost efectuate cercetări în cauză și a fost documentată activitatea infracțională a unei grupări care a comis infracțiuni atât pe raza comunei Pojorâta, cât și pe raza altor localități din județul Suceava.

„Astfel, s-a stabilit faptul că în perioada de referință, inculpații, respectiv 4 adulți și un minor,  toți din orașul Frasin, au acționat câte doi sau trei în interconexiune infracțională și au sustras catalizatoare sau componente auto, precum și diferite cantități carburant, de la autovehicule de pe raza comunelor Pojorâta, Iacobeni, Dorna Arini dar și a orașului Broșteni”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Suceava. La dosarul penal gestionat la nivelul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost reunite și patru dosare penale cu autor necunoscut aflate în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și o cauză cu autori cunoscuți aflată în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Pe parcursul documentării activității infracționale s-a reușit realizarea unei constatări în flagrant a furtului unei cantități de circa 110 litri de motorină, ca urmare a colaborării dintre lucrătorii Poliției Orașului Gura Humorului, ai Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta și ai Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc, prejudiciul fiind recuperat integral.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a autorizat și emis cinci mandate de percheziție domiciliară care au fost puse în aplicare de către polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta cu sprijinul polițiștilor de la Poliția Câmpulung Moldovenesc, Poliția Orașului Gura Humorului, a două grupe de luptători specializați din cadrul SAS și a unor cadre ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul 7 Jandarmi Câmpulung Moldovenesc.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost adunate noi probe și mijloace de probă, fiind ridicate în vederea indisponibilizării 3 autoturisme utilizate la comiterea infracțiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, articole de îmbrăcăminte, diferite scule folosite în activitatea infracțională.

Urmare a probatoriului administrat în cauză, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis trei mandate de arestare preventivă pentru 30 zile privind pe a trei inculpați și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile pentru un al patrulea bărbat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava