Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a avut loc luni, 22.06.2020, s-a prezentat și analizat „Situația gestionării riscului de inundații” generat de precipitațiile sub formă de ploaie înregistrate în ultima perioadă, în județul Suceava.

La ședință, în partea a doua, au participat reprezentanții Consiliului Județean Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, Direcției Silvice Suceava, Gărzii Forestiere Suceava, Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Regionalei de Căi Ferate Iași- Regulatorul de Circulație Suceava, Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava și Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Suceava.

În acest context a fost prezentată situația operativă privind intervențiile în cazul producerii unor inundații, de pe data de 11.06.2020 până la momentul actual. Urmare a avertizarilor/atentionarilor Cod Portocaliu și Rosu de fenomene meteo-hidrologice pericolase, pompierii militari împreună cu instituțiile cu rol în gestionarea unor astfel de riscuri au intervenit la un numar de 90 intervenții pentru evacuarea apei din gospodăriile cetățenilor (curți, beciuri și fântâni).

Cele mai afectate zone de precipitațiile căzute în cantități ridicate (local cumulat și la valori de 50 l/mp) au fost municipiile Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, orașele Gura Humorului și Siret, respectiv comuna Sucevița.

De asemenea s-a stabilit în cadrul ședinței că măsurile preventive și de monitorizare trebuie să fie continuate si chiar intensificate în perioada următoare, având în vedere prognoza meteorologica nefavorabilă anticipată. Pentru a evalua posibilitatea adoptării unor răspunsuri eficiente în cazul solicitărilor ca urmare a manifestării riscului, a fost prezentată situația capabilităților disponibile la nivelul fiecărei instituții cu rol principal si secundar în gestionarea „riscului de inundații”.
În urma solicitării adresate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Suceava, au fost asigurate prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, 3 motopompe de mare capacitate pentru a fi utilizate, în caz de necesitate, în perioada de valabilitate a Codului Roșu de inundații prevăzut pentru râurile Moldova, Bistrița și Siret.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava