MOPAN Suceava

Trenurile care circulă pe ruta Bucureşti – Suceava şi retur ajung la destinaţii cu întârzieri foarte mari. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, trenul Bucureşti – Suceava care a plecat din capitala ţării la ora 11:00 a ajuns la Suceava cu o întârziere de aproximativ o oră şi jumătate. Întârzieri semnificative au înregistrat şi trenurile care au plecat dinspre Suceava spre Bucureşti.
Potrivit unui comunicat de presă din această dimineaţa, CFR Călători informează că circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii grele de iarnă. În centrul şi sudul ţării, din cauza condiţiilor meteo dificile o serie de trenuri sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, inregistrandu-se întrâzieri.

Se intervine în continuare pentru deszăpezirea liniilor şi a macazurilor din staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât îndrumarea trenurilor să se facă în condiţii de siguranţă.

Echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni de tăiere a copacilor şi remedierea a defecţiunilor survenite la linia de contact pe Valea Prahovei, între staţiile Valea Largă şi Comarnic, unde în cursul nopţii mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versant în gabaritul căii ferate pe ambele fire de circulaţie, în momentul prăbuşirii fiind ruptă şi linia de contact. Începând cu ora 09.46 se circulă pe un singur fir, trenurile care au staţionat  în gările de pe traseu fiind tractate cu locomotivă Diesel.
În aceste condiţii speciale de trafic dificil, în care vremea continuă să fie nefavorabilă îngreunând intervenţia echipelor feroviare, pentru trenurile aflate în staţionares-au luat măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri şi posibilitatea de acces în sălile de aşteptare din gări. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţa în gări şi la bordul trenurilor. De asemenea, cei care doresc  să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi* contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.
În vederea facilitării accesului echipelor de intervenţie feroviară şi a utilajelor pentru deszăpezire, astăzi 26 ianuarie 2014, a fost redus numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din zonele afectate pentru a se evita blocarea în parcurs, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri adaptat  condiţiilor meteo nevaforabile.

„Din acest motiv rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la statiile CFR, la care pasagerii pot cere informatii, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice”, se arată în comunicatul de presă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava