Concert pascal
MOPAN Suceava

De la începutul sezonului de vânătoare din 15 mai şi până în prezent, din fondurile de vânătoare gestionate de Direcția Silvică Suceava, s-au recoltat 25 exemplare cerb – masculi, 57 de exemplare căprior din care 55 masculi și 97 de exemplare mistreț. Aşa arată o situaţie prezenată de şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu. Potrivit deciziei Ministerului Apelor și Pădurilor, pentru sezonul de vânătoare 2018-2019 s-a aprobat extragerea unei cote de 77 exemplare cerb comun- masculi şi femele, 132 de exemplare căprior mascul şi femele şi 208 exemplare de mistreţ. În vederea prevenirii pestei porcine africane cota la mistreţ s-a suplimentat cu 59 de exemplare, reprezentând cota de intervenție.

În judeţul Suceava au vânat peste 25 de vânători din Germania, Austria, Spania, Cehia, Olanda și Belgia

„În cazul cerbului mascul în perioada rămasă până la finele anului se va acorda prioritate recoltării atât cu vânători dar și cu personalul silvic cu atribuțiuni de vânătoare a exemplarelor de selecție, prioritatea având-o exemplarele cu comportament anormal, cu semne vizibile de degenerare, bolnave, fără viitor”, a spus Sorin Ciobanu. În cazul speciei cerb – mascul până în prezent recoltarea s-a făcut prioritar cu vânători. Vânătorii străini au recoltat 75% din numărul de exemplare, diferența de 25 % fiind recoltată de către vânătorii români. Vânătorii străini care au sosit în județ, peste 25 la număr au provenit în special din țări precum Germania, Austria, Spania, Cehia, Olanda și Belgia.

„Direcția silvică, prin personalul de specialitate a acordat sprijin tehnic și logistic necesar vânătorilor, în vederea reușitei acțiunilor de recoltare, atât pentru realizarea cotei de extras aprobate cât și pentru obținerea de venituri din aceasta activitate”, a explicat şeful silvicultorilor suceveni. Sorin Ciobanu a subliniat că până în prezent trofeul cel mai valoros la cerb, cu 211 puncte CIC (Consiliul Internațional de Vânătoare) a foat recoltat la ocolul silvic Breaza de către un vânător român. La nivelul județului Suceava, dintr-un total de 71 fonduri cinegetice, Direcția Silvică Suceava gestionează un număr de 23, cu o suprafață totală de 299.174 hectare, din care suprafața productivă cinegetic 283.296 ha (95%), din aceasta pădurea reprezentând o suprafață de 215.187 ha (76%).

Trofeul cel mai valoros la cerb, recoltat la ocolul silvic Breaza de un vânător român, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava