Galerie foto26 poze în acest set

Turnul IFA este denumirea sub care a devenit cunoscut fostul coș de dispersie al gazelor de la Întreprinderea de Fibre Artificiale (IFA) din municipiul Suceava, cel mai înalt edificiu din localitate (având 230 metri înălțime). În jurul lui a fost construit complexul comercial Iulius Mall Suceava.
Din ansamblul industrial al fabricii făcea parte și un coș de fum (turnul de dispersie a gazelor) de peste 200 de metri înălțime (230 m), fiind considerat cea mai înaltă construcție din Suceava. Căptușit pe interior cu materiale plastice, el a fost folosit pentru eliminarea sulfurilor rezultate din procesul industrial al fabricării fibrelor artificiale.
În anul 2006, grupul ieșean Iulius Mall a achiziționat de la FAMOS Suceava cei 131.977 de metri pătrați de teren pe care se aflau clădirile fostei IFA Suceava, intenționând să deschidă acolo cel mai mare centru supraregional din rețeaua națională de mall-uri a grupului.
În jurul turnului a fost construit complexul comercial Iulius Mall Suceava, care a fost inaugurat în noiembrie 2008. Cu această ocazie, s-au efectuat o serie de lucrări la turn, care au urmărit integrarea acestuia în complexul Iulius. Au fost înlocuite structurile metalice care asigurau accesul pe nivele, s-au eliminat sursele de rugină și a fost vopsit în culorile complexului Iulius (galben pal, portocaliu, albastru).

Mai multe informaţii: Wikipedia

Turnul IFA din Suceava (fotografie aeriană), 10.0 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (8 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava