• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Unul dintre ele a fost deschiderea expoziţiei „I.L.Caragiale-personaje şi personalităţi”, semnată de Paula Şalar. Al doilea a fost reprezentat de lansarea a 3 volume cu caricatură. Artista Paula Şalar surprinde în lucrările sale expuse acum secvenţe din atmosfera epocii carageliene, cu personajele sale aparte. Este vorba despre 21 de lucrări de grafică de şevalet, ilustraţie de carte, caricatură, realizate în tehnică laviu, dar şi peniţă, tuş, creion. „Prin desenele mele dezvălui privitorului o viziune plastică a lui Nae Caţavencu şi Ghiţă Pristanda, a lui Farfuridi, profilul unui bancher al vremurilor, al politicianului, al cetăţeanului turmentat, al lui Pampon şi Crăcănel, al amorezului notoriu Nae Girimea, dar accentuez în tuşe satirice şi tipologia copilului răsfăţat al acelor timpuri: un Ionel Popescu surprins în mijlocul acţiunilor sale mult prea îndrăzneţe, tânărul Goe înconjurat de mam’ mare, mamiţica şi tanti Miţa, precum şi metehnele damelor societăţii, între schiţele expuse făcându-şi apariţia şi Bubico împreună cu «mamiţa» sa”, declară Paula Şalar. Graficiana şi-a propus şi „rememorarea câtorva dintre marile personalităţi ale teatrului şi cinematografiei româneşti, ce au lăsat generaţiilor, prin geniul lor ales, personaje atât de inspirat create prin jocul lor actoricesc de mare valoare”. În a doua parte a manifestării au fost lansate 3 volume cu caricatură, cu titlul „I.L. Caragiale – un omagiu planetar”. „ Este vorba despre o colecţie de portrete şi caricaturi, rodul creaţiei caricaturiştilor din mai multe ţări ale lumii”, ca „un răspuns pe care I.L. Caragiale îl primeşte în lumea de dincolo de moarte, de la comunitatea mondială a celor ce-l iubesc”, după cum precizează autorul, Nicolae Ioniţă.

Un dublu eveniment dedicat lui Ion Luca Caragiale a fost găzduit de Biblioteca Bucovinei, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava