Concert pascal
MOPAN Suceava

Un mirean sucevean cu știință de carte l-a provocat pe arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, pe tema datei Paștilor. ”O parte din episcopii și mitropoliții români (ortodocși) luptă pe față împotriva adevărului învederat științific care, conform îndreptarului de spovedanie recunoscut de Patriarhia Română, este un păcat. Oare ierarhii ortodocși se consideră deasupra acestui păcat, conform presupunerii ca Episcopul (al Romei) nu poate greși?

Mai pe larg:

În răspunsul dumneavoastră din data de 25.04.2023 susțineți un lucru fals, și anume data Paștilor este conform Sinodului I Ecumenic. Conform acestui sinod, data Paștilor este în prima duminică după luna plină din primăvara astronomică (după echinocțiul de primăvară), având grijă ca aceasta să nu pice înaintea Pesahului evreiesc.

În anul 2023, conform observațiilor astronomice (științifice), echinocțiul de primăvară este în 21 martie și luna plina în 6 aprilie, după oricare calendar lucrați. Pesah a început în 5 aprilie. Conform celor menționate mai sus, Paștile ar fi trebuit ținute pe 9 aprilie. În plus, cu rare excepții, Paștele a fost ținut împreună cu catolicii până în 1572 (adică mult după schisma din 1054), când papa Grigorie a schimbat calendarul. Practic, Ortodoxia nu a REUȘIT să treacă peste schimbarea calendarului. Oare ziua echinocțiului se schimbă dacă o numim 21 martie sau 3 aprilie (21 martie+13 zile disputate) sau 10 august (o altă dată aleasă aleatoriu)? În niciun caz. Sau luna plină apare în altă zi? În niciun caz. De aici se trage ușor concluzia că episcopii ortodocși beneficiază de INFAIBILITATEA PAPALĂ întrucât stau împotriva adevărului învederat științific pentru simplul motiv că îndreptarea calendarului pe baze științifice a fost făcută de un catolic. Probabil ar trebui eliminată și Legea gravitației emisă de Newton (catolic sau anglican)”, a explicat mirean.

”Nu voi comenta afirmațiile dumneavoastră, fiindcă deja v-ați pronunțat. Voi face doar o mică precizare: sărbătoarea Paștilor evreiești durează 7 zile (anul acesta a fost în perioada 5-12 aprilie), deci prăznuirea Sfintelor Paști în Bisericile Ortodoxe la 16 aprilie respectă întru totul hotărârea Sinodului I Ecumenic”, a răspuns IPS Calinic.

Un mirean sucevean cu știință de carte l-a provocat pe IPS Calinic pe tema datei Paștilor, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava