Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Spitalului Județean Suceava a transmis că în cadrul Compartimentului de Radiologie Intervenţională, sfârşitul lunii aprilie a venit cu noi proceduri minim invazive, salvatoare de vieţi, premieră în această perioadă de pandemie. Managerul Spitalului Județean, Alexandru Calancea, a spus că este vorba de embolizarea unui anevrism cerebral rupt la un pacient în vârstă de 55 ani.

Pacientul s-a prezentat la U.P.U. – Spitalul Judeţean de Urgenţă ’’Sfântul loan cel Nou” Suceava pentru „cea mai cruntă durere de cap din viaţa mea”, ulterior fiind diagnosticat cu anevrism cerebral rupt cu hemoragie cerebrală. „Fiind o urgentă majoră, echipa multidisciplinară, formată din neurochirurgul dr. Ticu Blanaru şi radiologul intervenţionist dr. Mihai Crețeanu, a decis tratarea urgentă a acestei afecţiuni în Spitalul Judeţean de Urgenţă prin embolizare, fiind o luptă contra cronometru”, a spus dr. Alexandru Calancea.

El a adăugat că medicii au efectuat procedura cu anestezie locală, apoi pe calea vaselor de sânge de la nivel inghinal, s-a ajuns până la nivel cerebral, cu ajutorul unui microcateter, prin care se livrează spirale de platină, care ’’înfundă” dilatarea anevrismală, ruptă în cazul pacientului nostru. Procedura a durat în jur de 60 minute, s-a desfăşurat fără incidente periprocedurale, cu recuperare rapidă a pacientului, fiind un succes total. „Succesul intervenţiei a fost determinat de existenţa specialiştilor, a infrastructurii şi a dotărilor Spitalul Judeţean de Urgenţă, care permit pacienţilor accesul la medicina modernă. Procedurile minim invazive de radiologie intervenţională în cazul anevrismelor cerebrale rupte sunt pretabile la aproximativ 95% din cazuri, cu durată de spitalizare redusă şi complicaţii semnificativ mai mici, decât intervenţia neurochirurgicală clasică, deschisă”, a mai spus Alexandru Calancea.

Un pacient cu anevrism cerebral rupt cu hemoragie cerebrală a fost salvat la Spitalul Județean Suceava, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava