15 studenți voluntari aflați în ultimii ani ai pregătirii în medicina generală au fost detașați la Spitalul Județean Suceava la solicitarea managerului Alexandru Calancea în vederea suplinirii deficitului de personal mediu în raport cu volumul mare de îngrijiri medicale în sectoarele COVID.

”În urma demersurilor efectuate în regim de urgență, de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava, în aceeași zi, a fost emis Ordinului Comandantului acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Dr. Raed Arafat, privind repartiția studenților voluntari din cadrul Facultăților de Medicină Generală și Facultățile de Asistență Medicală din sistemul public pe perioada stării de alertă la nivel național, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-COV-2.
Studenții voluntari vor beneficia, în conformitate cu prevederile O.U.G 197/18.11.2020, de un premiu lunar în valoare de 2500 lei (pentru un total de minimum 120 ore de voluntariat) și de un premiu lunar suplimentar în cuantum de 20 de lei pe zi, în baza contractului de voluntariat încheiat între studentul voluntar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Suceava și în baza fișei de voluntariat emisă de Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Totodată, cazarea și masa voluntarilor vor fi asigurate de Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava”, menționează Prefectura Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava