Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Un pădurar care avea în pază o pădure din Vicovu de Jos s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti că fura copaci. Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, împreună cu personalul I.T.R.S.V. Suceava au efectuat zilele trecute verificări în pădurea ”Obștii Composesorat” din comuna Vicovu de Jos, gestionar fiind pădurarul T. Mihai din comuna Gălănești. În urma controalelor au fost prinşi în flagrant M. Dumitru și U. Vasile, ambii din orașul Vicovu de Sus în timp ce au tăiat ilegal cu un motoferăstrău și au sustras mai mulți arbori de esență fag, plop și salcie.

Din cercetări a rezultat faptul că pădurarul T. Mihai le-a solicitat celor doi să taie ilegal și să își însușească 5 arbori esență fag și 5 arbori esență plop și salcie din pădurea pe care o administrează, cu un volum total circa 2,5 metri cubi. În urma verificării parcelei din care au fost tăiați arborii au fost identificate încă 73 cioate ale unor arbori de esență fag, plop și salcie. Copacii au fost tăiaţi ilegal în perioada decembrie 2012– ianuarie 2013, volumul total al arborilor fiind de circa 12 metri cubi, cu o valoare de circa 1.500 lei.

„Deși avea obligația de serviciu de a asigura paza pădurii pe care o are în gestiune și de a sesiza orice tăiere ilegală, pădurarul nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și i-a instigat pe M.Dumitru și U.Vasile să taie ilegal și să sustragă material lemnos din pădure”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al IPJ Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală față de T.Mihai, sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, gestiune frauduloasă, instigare la tăiere ilegală și furt material lemnos, iar față de U.Vasile și M.Dumitru sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt material lemnos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava