Concert pascal
MOPAN Suceava

Iașul, gazda celui de-al XV-lea Congres Național de Drumuri și Poduri

Cel de-al XV-lea Congres Național de Drumuri și Poduri din România se va desfășura la Iași, în perioada 19 – 22 septembrie 2018. Evenimentul, organizat de Asociația Profesională de Drumuri și Poduri (APDP) din România, va reuni sute de invitați din toată țara și se va desfășura sub egida „Un pas pentru drumuri sustenabile”. Pregătirile pentru acest important eveniment sunt în plină desfășurare, din cadrul comitetului de organizare făcând parte membri din conducerea APDP, ai CNAIR și DRDP Iași (conf. dr. ing. Valentin Anton – președinte APDP România, ing. Narcis Ștefan Neaga, director general al CNAIR, ing. Ovidiu Mugurel Laicu – director general regional al DRDP Iași), alături de nume importante din mediul academic și administrativ ieșean. Dintre aceștia, îi enumerăm doar pe prof. dr. ing. Nicolae Boțu sau prof. dr. ing. Radu Andrei, de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași, dar și pe prefectul județului, Marian Șerbescu, sau pe președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa. „Suntem mândri că Iașul găzduiește pentru a treia oară în istorie Congresul Național de Drumuri și Poduri, o manifestare de tradiție pentru breasla noastră, a drumarilor. Credem că nu întâmplător Iașul a fost ales din nou drept gazda acestui eveniment de marcă, în condițiile în Universitatea Gh. Asachi este un reper național în ceea ce privește învățământul tehnic din România și o pepinieră importantă de specialiști în drumuri și poduri, atât pentru DRDP Iași, cât și pentru companiile private din regiune și nu numai. Totodată, pentru cine nu știe, în 2019 vom sărbători Centenarul nostru, al drumarilor Moldovei, pe 15 ianuarie împlinindu-se un secol de tradiție și de activitate neîntreruptă pentru DRDP Iași”, a declarat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași și vicepreședinte în cadrul Comitetului de organizare al Congresului Național de Drumuri și Poduri din România.

Congresul se va organiza pe secțiuni pentru prezentarea lucrărilor și va pune la dispoziția participanților interesați spații destinate pentru expunerea de materiale, echipamente și utilaje utilizate în domeniul rutier. Printre temele strategice ce vor fi dezbătute în cadrul celor patru zile de congres se numără „Infrastructura rutieră sustenabilă”, „Întreținerea și exploatarea infrastructurii rutiere”, „Mobilitate, trafic și siguranță rutieră” sau „Mediu și schimbări climatice”. Lucrările și expozițiile tematice vor avea loc în cadrul complexului Palas Mall din Iași, iar oaspeții vor beneficia și de un program de vizite culturale și tematice în municipiul Iași și în împrejurimi. Limbile oficiale ale congresului sunt română, engleză și franceză. Mai menționăm că Iașul este deocamdată singurul oraș din țară care găzduiește pentru a treia oară Congresul Național de Drumuri și Poduri (1974, 1998 și 2018), eveniment organizat o dată la patru ani, începând din 1959.

Două evenimente de anvergură într-o singură săptămână

În aceeași săptămână cu Congresul APDP va avea loc și ședința anuală a șefilor de Secții de Drumuri Naționale (SDN), eveniment ce va fi organizat de către DRDP Iași, la Slănic Moldova. Evenimentul va reuni șefii SDN din toată țara, alături de reprezentanți la vârf ai CNAIR și ai Ministerului Transporturilor. Evenimentul are o semnificație aparte, fiind primul dintr-o suită de evenimente dedicate Centenarului DRDP Iași, în anul 2019 împlinindu-se un secol de la înființarea, prin decretul Majestății Sale, Regele Ferdinand I, a fostei Direcțiuni IV a Direcțiunii Generale de Poduri și Șosele, la 15 ianuarie 1919.

Mai multe amănunte despre organizarea celei de-a XV-a ediții a Congresului Național de Drumuri și Poduri, pe www.congresapdpromania.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava