Un șofer beat s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să treacă de un filtru de poliție de pe DN 2, spre Fălticeni. În cursul zilei de vineri, la ora 23:40, un echipaj format dintr-un polițist din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, un polițist local din cadrul Poliției Locale Suceava, doi subofițeri din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și doi subofițeri din cadrul M.A.P.N., în timp ce acționau într-un punct fix de control pe DN 2, a oprit pentru control un autoturism care circula din direcția Cumpărătura-Bunești și care avea un mers sinuos. La volanul maşinii se afla un bărbat de 36 ani, din mun. Fălticeni.

Având în vedere că şoferul emana halenă alcoolică și avea deficiențe de vorbire, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, lucru pe care acesta l-a refuzat în mod repetat, după care a devenit agitat.

Cu toate acestea, polițiștii au insistat și au solicitat în mod repetat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat din nou, după care a încercat să fugă pe un teren agricol. În această situație s-a procedat la prinderea, imobilizarea și încătușarea bărbatului de 36 de ani, după care i s-a solicitat să se calmeze și să supună indicațiilor polițiștilor.

Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Suceava pentru a i se preleva mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, ocazie cu care în prezența personalului medical, acesta a refuzat din nou prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Mai mult, la U.P.U. acesta a adus cuvinte jignitoare atât la adresa organelor de poliție cât și la adresa personalului medical.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea sau prelevarea de mostre biologice de sânge”.

De asemenea bărbatul de 36 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 lei în baza legii 61/1991R.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava