MOPAN Suceava

Un bărbat din oraşul Vicovu de Sus s-a ales cu dosar penal după ce a încălcat un ordin de protecţie. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Suceava, după ce săptămâna trecută un bărbat din comuna Moara a fost reținut pentru 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, pentru încălcarea unui ordin de protecţie, în cursul zilei de sâmbătă, 15 septembrie a.c., poliţiştii au întocmit un alt dosar penal unui bărbat din oraşul Vicovu de Sus care, de asemenea, a încălcat un ordin de protecţie. Sâmbătă seara, Poliţia Oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin „112” cu privire la faptul că un bărbat de 35 de ani, localnic, ar fi  urmărit-o şi jignit-o pe soţia sa de 31 de ani, din aceeași localitate şi nu a respectat  obligaţiile impuse prin ordinul de protecţie dispus prin sentinţa civilă din data de 25.07.2016 a Judecătoriei Rădăuţi.

Din verificări a rezultat că femeia nu a fost lovită de soţul ei, însă a fost urmărită cu un autoturism de către acesta de la domiciliu până în centrul oraşului Vicovu de Sus. În momentul în care a oprit autoturismul şi intenţiona să coboare, soțul ei a oprit lângă ea şi i-a adresat cuvinte  şi expresii jignitoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea hotărârii judecătorești” și „violenţă în familie”.

Potrivit Poliţiei Suceava, în perioada octombrie – decembrie 2016, poliţiştii derulează campania de prevenire ,,Tăcerea te face complice – Opreşte violenţa!”. Campania îşi propune responsabilizarea tuturor în a denunţa faptele de violenţă, astfel încât să poată fi prevenire din timp potenţiale drame şi tragedii. De asemenea, campania îşi propune mediatizarea intensă a informaţiilor privind modul de solicitare şi obţinere a ordinului de protecţie, în condiţiile prevăzute de lege.

„La nivelul întregului judeţ au loc întâlniri cu cetăţenii, iar poliţiştii de proximitate şi poliţiştii de prevenire merg în familiile în care au fost înregistrate fapte de violenţă pentru a vorbi cu victimele şi a gestiona evoluţia ulterioară a situuţiilor conflictuale. Un aspect important al întâlnirilor îl promovarea ordinului de protecţie – un instrument legislativ extrem de util în vederea prevenirii recidevei faptelor cu violenţă.

Trebuie precizat că şi datorită mediatizării intense şi acţiunilor de informare derulate de poliţişti împreună cu partenerii mass-media, în primele 6 luni ale anului 2016 au fost solicitate 17 asemenea ordine de protecţie, faţă de doar 11 în întreg anul precedent”, se precizează în comunicatul Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava