Concert pascal
MOPAN Suceava

Un tânăr sucevean în vârstă de 16 ani ”slab în credință, leneș și mândru” care se teme că va ajunge silit să fie monah cere ajutorul arhiepiscopului Sucevei și Rădăților, IPS Calinic.

”Sunt un tânăr de 16 ani, slab în credință, leneș și mândru, spre care Dumnezeu s-a milostivit pentru rugăciunile celorlalți a mă aduce pe calea dreptății. După cum bine știți, la început Harul te mângâie și te sprijinește, însă abia când te părăsește îți dai seama dacă ai credință sau nu. La acest stagiu am ajuns și eu. Simt că fac rugăciuni, metanii, înfrânare de la unele lucruri doar dintr-o obligație, am ajuns chiar în înșelare, crezând că este important să fac exact ceea ce scrie literal la Sfinții Părinți, cum ar fi să dorm o oră sau să mănânc o dată pe zi, luându-mă după Iacov 4, 17. M-am avântat prea rapid, cu naivitate și fără a întreba duhovnicul. Recunosc, este vina mea pentru situația în care mă aflu!

Așadar, am niște întrebări:

Dacă trăiesc „după Lege”, doar pentru că știu că îmi voi lua osândă mai mare decât cei ce nu au cunoscut Legea (II Petru 2, 20-21), adică, cu silă, primește Dumnezeu ce fac eu?

Omul poate alege între căsătorie și monahism sau Dumnezeu îl strâmtorează până se duce unde vrea Dânsul? Am un sentiment respingător față de monahism, deoarece știu că e greu și mă chinuie gândul că s-ar putea ca într-o zi, „de nicăieri”, să simt o chemare spre mănăstire, de aceea mi-e teamă că voi ajunge silit să fiu monah, căci „de ce ți-e frică, de aceea nu scapi”., a întrebat tânărul.

”Duhovnicul dumneavoastră este cel mai în măsură să vă răspundă întrebărilor și să vă îndrume. În plus, v-aș recomanda să citiți cartea „Tradiție și libertate în spiritualitatea ortodoxă” a vrednicului de pomenire Mitropolitul Antonie Plămădeală. Lectură cu folos duhovnicesc!”, i-a transmis IPS Calinic.

Un tânăr sucevean de 16 ani ”slab în credință, leneș și mândru” care se teme că va ajunge silit să fie monah îi cere ajutorul IPS Calinic, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava