În perioada 17-19 octombrie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va găzdui, simultan, două evenimente științifice internaționale interdisciplinare: cea de-a VIII-a ediție a conferințelor PHEADE și cea de-a IV-a ediție a conferințelor EPHES.

Potrivit USV, aceste manifestări științifice au și rolul de a păstra amintirea a trei personalități care au contribuit la existența filosofiei tehnologiei și ingineriei la Suceava: acad. Teodor Dima, prof.univ.dr.ing. Dorel Cernomazu și prof. univ.dr. Emilia Guliciuc.

Tema conferinței PHEADE 2019o constituie Provocările Culturale ale Tehnologiei. Coorganizatorii conferinței, prof.univ.dr. Viorel Guliciuc, de la Departamentul de Științe Umaniste și Social-Politice al Facultății de Istorie și Geografie, prof. univ. ing. habilitat Dan Laurențiu Milici, de la Laboratorul de Inventică „Dorel Cernomazu” al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, precum și Dr. Oana Elena Lența, de la Facultatea de Istorie și Geografie, au reușit să aducă la Suceava 44 de prezentări, aparținând unor cercetători din 7 țări – România, Canada, India, Iordania, Italia, Japonia, Mexic și S.U.A. –  dintre care 7 prezentări principale (keynote), 6 prezentări plenare, precum și 31 de prezentări în secțiuni paralele. Lor li se vor adăuga și cele 12 lucrări care vor fi prezentate într-un workshop studențesc.

Tema conferinței EPHES 2019 este una extrem de actuală: Inteligența Artificială și Mintea  umană.  Coorganizatorii conferinței – prof.univ.dr. Viorel Guliciuc, de la Departamentul de Științe Umaniste și Social-Politice al Facultății de Istorie și Geografie, prof. univ. Bogdan Popoveniuc, de la Centrul de Etică Aplicată și Director al Școlii Doctorale de Științe Umaniste și Sociale a universității, precum și Dr. Oana Elena Lența – de la Facultatea de Istorie și Geografie  – au reușit să aducă la Suceava 43 prezentări, susținute de cercetători din 9 țări – România, Canada, Franța, India, Iordania, Italia, Japonia, Polonia și S.U.A. –  dintre care 6 prezentări principale (keynote), 6 prezentări plenare, precum și 31 de prezentări în secțiuni paralele. Conferința va include și un workshop special, dedicat Eticii și Integrității în Învățământul Universitar și Cercetare, organizat și coordonat de prof. univ. Bogdan Popoveniuc, în cadrul căruia studenți doctoranzi de la patru universități vor putea învăța din experiența unor cercetători de pe 3 continente.

Mai multe detalii despre cele două conferințele pot fi găsite la:  www.pheade.ro/2019/ și www.pheade.ro/ephes2019/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava