Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi după amiază, polițiștii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, care se aflau în serviciul de patrulare și controlul circulației de material lemnos în cadrul Planului de acțiune Nord s-au sesizat cu privire la faptul că pe raza localității Ciocănești s-a efectuat un transport ilegal de material lemnos cu o autoutilitară.

Astfel, în satul Ciocănești lângă o cale de acces au fost identificate două stive de material lemnos esență molid cu lungimi și grosimi diferite, secțiuni și vârfuri de copac.

La fața locului a fost identificat un bărbat care a declarat faptul că materialul lemnos a fost cumpărat de el de la o altă persoană, în sensul că la începutul lunii februarie 2024, i-a fost adusă prima stivă, iar în cursul zilei de 14 martie 2024 a fost adusă cea de-a doua stivă cu o autoutilitară, pentru care a plătit suma de 2.500 lei și nu cunoaște dacă transportatorul a emis avize de însoțire pentru materialul lemnos.

S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0 a autoutilitarei indicate, ocazie cu care s-a constatat că în cursul zilei de 14 martie 2024 nu a fost emis aviz de însoțire pentru nicio cantitate de material lemnos. A fost solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Iacobeni, care au inventariat cele două stive de lemn, prima având volumul de 5,0796 mc lemn foc, iar a doua 3,997 mc, fiind date în custodia personalului silvic în depozitul Humorul din cadrul Ocolului Silvic Iacobeni.

Având în vedere că cele două stive au fost transportate în două transporturi distincte, fără aviz de însoțire, conducătorul auto implicat a fost sancționat contravențional.

În cauză, s-a dispus confiscarea cantității totale de 9,075 mc lemn foc rășinoase, cu o valoare de 1.561 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava