Concert pascal
MOPAN Suceava

Un bărbat din comuna Dorna Candrenilor este cercetat de polițiști după ce a tăiat ilegal aproape 500 de copaci dintr-o pădure privată după ce i-a păcălit pe lucrătorii silvici. Potrivit unui comunicat de presă, la nivelul Postului de Poliție Dorna Candrenilor s-a înregistrat dosarul penal, privind săvârșirea infracţiunilor de ,,folosirea dispozitivului special de marcat fără drept ”,  faptă prev. de art. 107′, alin.1  din Legea 46/2008 modificată, și ”tulburare de posesie” faptă prev. de art. 256 alin.1  Cod penal, constând în aceea că pe parcursul anului 2023, un bărbat din Dorna Candrenilor a indus în eroare organele silvice, care au marcat mai mulți arbori într-o pădure aflată pe teritoriul acestei comune.

„În continuarea cercetărilor din dosarul de urmărire penală, la data de 14.03.2024, în cadrul Planului de acțiune NORD pentru prevenirea și combaterea criminalității în domeniul silvic, la frontiera de nord, polițiștii Postului de Poliţie Dorna Candrenilor, s-au deplasat în pădurea Cantonul silvic 5 Ascuțita, Obștea Negrișoara, împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Dorna, stabilind că în cursul anului 2023, Ocolul Silvic a constituit partida de produse accidentale în Cantonul Silvic 5 Ascuțita, Obștea Negrișoara, întocmindu-se actul de punere în valoare. La marcarea arborilor a fost folosit dispozitivul special de marcat rotund, ocazie cu care pe o suprafaţă de 2 hectare, au fost marcaţi 497 arbori cu un volum de 722,78 metri cubi”, se arată în comunicatul Poliției Suceava. Potrivit aceleiași surse, locul în care s-a constituit partida, respectiv în Cantonul Silvic 5 Ascuțita, Obștea Negrișoara, face obiectul dosarului penal în care o persoană vătămată din comuna Șaru Dornei a sesizat faptul că pădurea îi aparține mamei sale, fiind revendicată de către aceasta conform Legii 18/1991.

Poliția Suceava a mai transmis că pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că un bărbat din comuna Dorna Candrenilor a obținut de la președintele Asociației Obștea Negrișoara, o cerere de marcare pe numele său, inducând astfel în eroare lucrătorii silvici care au marcat arborii de pe suprafața a două  hectare, după ce au fost doborâți de fenomene naturale. De asemenea, persoana în cauză urma să obțină și o Autorizație de exploatare, în vederea exploatării și valorificării masei lemnoase menționată anterior.

Prin Ordonanţa din 14.03.2024, lucrătorii de poliţie judiciară au dispus indisponibilizarea cantităţii de 722,78 metri cubi, lemn rotund provenit din marcarea ilegală unui număr de 497 arbori.

Materialul lemnos reținut în cantitate de 722,78 m3, are o valoare de  115.644 lei, iar acesta a fost predat în custodie pădurarului titular de canton din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Postului de Poliţie Dorna Candrenilor.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava