Concert pascal
MOPAN Suceava

Odată cu reducerile de sezon, acum ar putea fi momentulpotrivit pentru a renunța în cele din urmă la vechiul televizor1080p și să optați pentru un televizor 4K.

Când vine vorba de televizoare 4K, opțiunile sunt numeroase, iar jargonul tehnologic poate deveni destul de confuz. De la televizoare ieftine până la ecrane de ultimă generație, fiecaretelevizor 4K este ușor diferit, dar este posibil să treceți prinnorul de termeni și să îl alegeți pe cel potrivit pentru nevoiledvs. Iată ce trebuie să știți pentru a alege cel mai bun televizor4K pentru dvs.

4K, UHD și Ultra HD

În primul rând, ar trebui să știți ce înseamnă „4K”. Termenuleste o prescurtare și se referă la rezoluția aproximativă a afișăriiorizontale a televizorului (în acest caz, cu aproape 4000 de pixeli). Când vine vorba de televizoare 4K, nume precum „4K UHD”, „Ultra High Definition” sau „UHDTV” înseamnă toateacelași lucru, deși „UHD” se poate referi și la tehnologia îndevenire a televizoarelor 8K.

Rezoluția standard a televizoarelor 4K este de 3840 x 2160 pixeli, de 4 ori numărul de pixeli al televizorului dvs. HD 1080p. În plus, toate televizoarele 4K dublează densitatea pixelilor(măsurați în pixeli pe inch pătrat sau ppi) ai televizorului dvs. 1080p. Această densitate de pixeli ajută la dimensiuni mai mariale ecranului și de aceea un televizor mai mic arată „mai clar” decât unul mai mare și de ce televizoarele 4K imense depășesctelevizoare de dimensiuni similare 1080p din punct de vedere al clarității imaginii.

În general, ratele de reîmprospătare – numărul de ori pe secundăpe care un afișaj este actualizat – de pe televizoarele 4K au douăvariante: 60Hz (60 de imagini noi pe secundă) sau 120Hz (120 de imagini noi pe secundă). O rată de reîmprospătare mai mare înseamnă mai puțină neclaritate de mișcare și o imagine generală mai clară.

Atunci când cumpărați un televizor, fiți atenți la mărcile care promovează rate de reîmprospătare de 240Hz sau mai mari – aceste numere sunt umflate cu trucuri și caracteristici software în general dăunătoare experienței dvs. de vizionare. Asigurați-văcă căutați rata de reîmprospătare nativă – 60Hz este bună, dar120Hz este ideală și se găsește pe televizoare mai scumpe.

Vizionarea conținutului 4K

Desigur, dacă doriți să urmăriți conținut 4K, veți avea nevoie de mai mult decât televizorul potrivit. Veți avea nevoie de o conexiune rapidă la internet. Streamingul de conținut 4K necesită adesea o conexiune în bandă largă, iar majoritateaserviciilor de streaming necesită o viteză de 25 Mbps (megabițipe secundă) sau mai mare. În ceea ce privește transmitereaefectivă a acestuia pe televizor, ar trebui să utilizați o conexiuneEthernet cablată la televizor sau dispozitivul dvs. de streaming. Pentru cei care merg fără fir, fluxurile 4K ar putea fi limitate de capabilitățile routerului dvs., ceea ce înseamnă că poate fi necesar să faceți un upgrade.

Totuși, dacă doriți cu adevărat să vă bucurați de capodoperăcinematografică de pe receptorul dvs. 4K, este mai bine sărenunțați la serviciile de streaming și să vă cumpărați materialelemultimedia. Mai exact, ar trebui să luați în considerareachiziționarea de conținut stocat pe discuri Ultra HD Blu-Ray, care acceptă rezoluția 4K, precum și caracteristici precum High Dynamic Range (HDR), care oferă culori mai vibrante și negremai întunecate sau rate de cadre crescute.

Astfel, veți beneficia de o rată de biți mai mare, ceea ceînseamnă o imagine de calitate superioară în comparație cu streamingul unui film identic. Dacă sunteți cinefil, mergeți pemateriale fizice. Dacă nu reușiți să faceți diferența sau nu dorițisă vă aglomerați casa cu mai multe discuri, atunci mergeți pestreaming. Arată grozav în ambele moduri.

Iluminare, reglare și gamă dinamică ridicată

Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale unuitelevizor 4K este suportul pentru HDR, care mărește contrastulși vă permite să vizualizați un spectru de culori și mai larg. Îngeneral, HDR, conținutul arată mai vibrant în comparație cu conținutul non-HDR, dar necesită un televizor compatibil HDR și conținut acceptat de HDR.

Din păcate, există câteva standarde HDR concurente, care tulbură apele – dar cele mai comune standarde sunt HDR10, HDR10 + și Dolby Vision. HDR10 este cel mai comun format, acceptat de diverși producători și furnizori de conținut.

HDR10 + este un standard mai nou, unul care oferă mai mult înceea ce privește capacitățile în comparație cu HDR10, dar nu are suport larg. Dolby Vision, un alt standard HDR concurent, acceptă o gamă și mai largă de culori și este susținut de diverșiproducători de conținut.

Vă gândiți să cumpărați un televizor 4K? Iată ce ar trebui să știți, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava