Concert pascal
MOPAN Suceava

Copiii ai căror părinţi nu au cu cine să-i lase pe perioada vacanţei de vară pot urma, în grădiniţele de stat, cursuri estivale. Există, însă, o condiţie: constituirea de grupe cu minim 25 de preşcolari. Singura taxă cerută este de 7 lei pe zi, pentru mâncare.
„În perioada vacanţei de vară, cele 20 de grădiniţe cu program prelungit din judeţul Suceava pot organiza un program de grădiniţă de vară, de vacanţă, cu condiţia existenţei unui număr de cereri din partea părinţilor. Numărul minim de cereri, respectiv de copii care să frecventeze pe o perioadă de cel puţin două săptămîni grădiniţa în perioada verii, este de 25. Părinţii, prin cererea pe care o adresează grădiniţei, trebuie să îşi asume şi plata contravalorii alimentelor copiilor pentru perioada respectivă. Încă se strîng cereri din partea părinţilor şi nu ştiu să se fi constituit un număr minim de părinţi care să dorească un astfel de program. Există nişte rigori care nu permit realizarea unei aprovizionări şi a funcţionării unei întregi grădiniţe cu un număr mai mic de copii”, a declarat Mariana Drumea, purtător de cuvînt al IŞJ Suceava.
Părinţii pot opta şi pentru grădiniţe sau after school-uri private, în funcţie de vîrsta copilului şi de posibilităţile financiare. Preţurile percepute sunt mai mari, între 450 şi aproximativ 600 de lei lunar. „ Programul de vacanţă le oferă copiilor, în primul rînd, posibilitatea de a lega noi prietenii, de a socializa şi de a se juca într-un cadru calm şi cald. Noi oferim un program flexibil, adaptat oricărui plan de vacanţă. Centrul nostru este pregătit pentru vară cu ateliere de creaţie-pictură, teatru, improvizaţie, etc – concursuri sportive, dar şi de talente, care sunt atît de iubite de copii, mai avem vizite la obiective turistice, vizite la fermă – copiii fiind foarte curioşi de ceea ce fac oamenii de acolo şi de animăluţe – drumeţii şi activităţi în aer liber, cursuri de limbă engleză şi spaniolă, pe care le oferim într-un program intensiv pe perioada verii, desigur efectuarea temelor pentru vacanţă, dar şi consolidarea cunoştinţelor pe perioada verii. Datoria noastră este de a asigura copiilor amintiri frumoase, să aibă ce le povesti colegilor cînd se vor întoarce în toamnă la şcoală. Tariful este de 450 de lei pe lună, existînd posibiltatea de a plăti şi pe zi, în funcţie de prezenţa copilului în cadrul centrului nostru”, am aflat de la Simona Pădureanu, profesor la un after school din Şcheia.

Vacanţa la...grădiniţă, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava