Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul pentru Dezvoltare Regională s-a întrunit la Piatra Neamţ miercuri, 22 aprilie, începând cu ora 11.00. La întâlnire au participat 21 din cei 24 de membri CDR, precum şi conducerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Şedinţa a fost prezidată de Cristian Adomniței – preşedinte al Consiliului Judeţean Iași şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului pentru Dezvoltare Regională.
Luând act de rezultatul concursului de angajare pentru ocuparea postului vacant de director general al Agenției pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, desfășurat în data de 25.03.2015, membrii CDR Nord-Est au aprobat numirea domnului Vasile Asandei in funcția de director general, incepand cu data de 22 aprilie 2015.
Conform ordinii de zi, şedinţa a continuat cu aprobarea execuției bugetului de venituri și cheltuieli, a bilanțului contabil și raportului Comisiei de Cenzori ale ADR Nord-Est pentru anul 2014, dar și cu alegerea noii Comisiei de Cenzori.
Din informarea privind evoluția implementării POR 2007-2013, susținută de Nicolaie Burghelea, Director al Organismului Intermediar Nord-Est, rezultă că programul a atins până în acest moment un grad de absorbție de 70% din fondurile alocate.
Urmare a propunerii Președinților de Consilii Județene privind dezvoltarea unei structuri dedicate pentru atragerea investițiilor, Gabriela Macoveiu, Director Comunicare, Cooperare și Dezvoltarea Afacerilor a susținut o prezentare privind activitățile de atragere a investițiilor și de promovare a
Regiunii Nord-Est, derulate până în prezent de ADR Nord-Est, dar și o propunere pentru etapele următoare ale acestui demers, respectiv: modificarea organigramei, recrutare de personal, bugetarea compartimentului nou creat, dezvoltarea strategiei și semnarea acordurilor de colaborare cu consiliile județene pentru funcţionarea acestei structuri.
„Implicarea activă a consiliilor judeţene, prin propuneri, sugestii, dar şi prin desemnarea unor responsabili potriviţi pentru colaborarea cu ADR Nord-Est pe teme punctuale, este definitorie pentru succesul acestui demers. Nu putem asigura reprezentativitatea dorită, decât dacă avem parte de această consultare permanentă şi de o colaborare eficientă. Nu în ultimul rând, aş vrea să mulţumesc membrilor Consiliului pentru încrederea acordată, să-i asigur de toată disponibilitatea mea în colaborarea viitoare, dar şi să sper într-o îmbunătăţire continuă a activităţii noastre comune, în folosul acestei Regiuni” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.
„După desfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine, nu există astăzi o structură care să atragă, îndrume, coordoneze şi să monitorizeze într-un mod integrat investiţiile în România. Am propus, aşadar, ca la nivelul Regiunii Nord-Est să încercăm să ne asumăm acest rol, punând în slujba acestui deziderat resursele necesare. Apreciez că mandatul primit de ADR Nord-Est de la preşedinţii Consiliilor Judeţene a fost corect început astăzi, iar Agenţia va beneficia de sprijinul nostru pentru a fructifica şi completa expertiza în acest domeniu, iar în final rezultatele livrate să aducă plusvaloare întregii Regiuni, nu doar unui judeţ sau altuia.” a declarat Cristian Adomniţei, Preşedintele CDR Nord-Est.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava