Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Compania britanică a atras la începutul anului o finanțare de 8 milioane de dolari, pe care o va direcționa, în mare parte, spre minele pe care le administrează în România.

Vast Resources, compania minieră listată la bursa din Londra, începe anul 2017 cu un obiectiv clar: dezvoltarea proiectelor miniere pe care le deține și administrează în România, în județele Suceava și Bihor.

În acest context, Vast Resources a obținut 4 milioane de dolari din vânzarea a 49.9% din acțiunilepe care le deține la minele din Zimbabwe și a semnat pentru un împrumut de alte 4 milioane de dolari. Majoritatea acestor bani plănuiește să îi investească în țara noastră.

Decizia de finanțare și dezvoltare a proiectelor din România este ca urmarea rezultatelor bune pe care compania le-a înregistrat în ultimii doi ani în țara noastră. VastResources va continua să dețină controlul operațional asupra minelor din Zimbabwe, dar plănuiește ca în acest an să-și concentreze eforturile și investițiile asupra proiectelor cu potențialridicat: minele polimetalice românești.

Am fost mereu de părere că România este o țară cu un potențial enorm în multe industrii, printre care șicea minieră. În momentul de față este o prioritate pentru Vast Resources să investească în mina din județul Suceava, pe care ne dorim să o extindem, să o mdernizăm și să o transformăm într-una dintre cele mai mari mine de cupru din Europa,” a declarat Andrew Prelea, Președinte și director executiv al Vast Resources România.

Așadar,Vast Resources plănuiește să crească investițiile din România, pentru a asigura accelerarea dezvoltării activelor deținute în țara noastră. Pe lângă extinderea minei din Mănăila, compania plănuiește să continue procesul de ecologizare a iazurilor de decantare din zona Fâneața și să demareze lucrările la mina din Băița Plai. În plus, ambele mine vor trece printr-un proces de modernizare, pentru siguranța personalului, cât și calitatea înaltă a minereului procesat. Acestea reprezintă două dintre principalele puncte de interes ale companiei.

Despre Vast Resources:

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârșitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe și Africa de Sud. În completarea activității din Africa, în mai 2013, Vast Resources și-a îndreptat atenția către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.

Compania utilizează cea mai nouă tehnologie de explorare, cum ar fi software-ul de gestionare a datelor spațiale, vizualizare 3D, noile tehnici de modelare geofizice, geochimie și elemente de managementul riscului, care au scopul de a susține proiectele în procesul de dezvoltare pe termen lung. Astfel, Vast Resources a făcut cu ușurință tranziția de la o simplă companie de explorare la o companie minieră, cu un portofoliu de active de înaltă calitate.

Vast Resources își concentrează investițiile în business-ul din România, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava