Concert pascal
MOPAN Suceava

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că statul român ar trebui să-și iubească și să-și protejeze toți copiii. ”Ei sunt capitalul cel mai de preț pentru orice națiune responsabilă. Cel puțin un sfert dintre copiii fiecărei generații de după anul 2000 îi pierdem într-o zona de periferie educațională și socială cu efecte negative directe în economie și dezvoltare. Spre exemplu, în 2003 s-au născut în România 212.459 copii. Din ei, doar 126.000 s-au înscris la bacalaureat. De la naștere pînă la BAC am ”pierdut” peste 85.000 de copii. În 2007, s-au născut 214.728 copii. La examenul de capacitate din 2022 s-au înscris puțin peste 155.000. Aproximativ 60.000 dintre ei i-am ”pierdut”. Nimeni nu știe nimic de ei și nici nu se dorește să se cunoască cu adevărat ce s-a întâmplat. Doamna Firea, gestionați un Minister al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Unde se regăsesc aceste sute de mii de copii atunci cînd se duc în afara educației, locurilor de muncă, programelor de formare profesională? Cum puteți asista impasibilă la încălcarea tuturor șanselor egale care ar trebui să guverneze viața acestor copii și tineri? Ne văităm că nu avem forță de muncă, medie sau înalt calificată, dar noi ignorăm la nivel de guvern autoexcluderea din societate a atâtor oameni! Noi, verzii suceveni, cerem Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse cinci răspunsuri clare:

1. Ce propuneți în guvern pentru a rezolva situația copiilor ”pierduti”?!
2. Ce soluții realiste sunt pentru a atenua clivajele de dezvoltare rural-urban, între regiuni de dezvoltare din perspectiva protecției copiilor și asigurării de șanse egale pentru copii și tineri?
3. Ce programe derulați împreună cu ministerul educației pentru a crește calitatea actului educațional în zone dezavantajate?
4. Ce strategii aveți pentru reîntregirea familiilor ”transnaționale”?
5. Cum integrați mai bine copiii și tinerii cu dizabilități în sistemul educațional?”, au transmis verzii suceveni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava