Concert pascal
MOPAN Suceava

În primul meci al fazei a doua a play-out-ului Ligii Naționale de handbal masculin, CSU Suceava a primit la mijlocul acestei săptămâni vizita echipei CS Caraș Severin. Ca întotdeaua când s-au întâlnit aceste două grupări, disputa a fost deosebit de palpitantă și echilibrată.
Plusul de experiență al bănățenilor s-a resimțit în startul partidei, oaspeții găsind mai ușor plasa porții apărate de Spiridon. Elevii antrenorului Răzvan Bernicu nu au cedat însă și au revenit de fiecare dată egalând la 3 și la 6, pentru ca în minutul 18 să conducă pentru prima oară pe tabela de marcaj cu 8-7. Această evoluție a scorului a fost posibilă și datorită paradelor de excepție ale goal-keeper-ului sucevenilor, Spiridon.
Gazdele au avut ocazia să se desprindă la o diferență de scor mai consistentă de adversarii lor, dar au făcut greșeli copilărești în atac. La 10-8 în favoarea lor, ceva s-a ”dereglat” în jocul sucevenilor și CS Caraș Severin a marcat de șase ori la rând! Postul de extremă dreaptă a echipei CSU Suceava nu a funcționat deloc, Panait ratând de două ori, Olariu o dată, iar Dumitraș nu a mai avut curajul să arunce la poartă. A mai venit și o ratare de la 7 metri a lui Burlacu și oaspeții au intrat la cabine cu un avantaj bun, scor 10-14.
Repriza a doua a întâlnirii dintre CSU Suceava și CS Caraș Severin a avut o desfășurare epică și un final dramatic. Ca de obicei, după ce au fost ”scuturați” puțin de antrenorul Răzvan Bernicu la pauză, handbaliștii suceveni au revenit în meci pe fondul unei dăruiri exemplare. Ca dovadă a acestui fapt putem exemplifica duelul de senzație între suceveanul Bahan și ”Arnold Schwartzeneger” Stan de la reșițeni, un fel de dispută dintre David și Goliat.
CSU Suceava a revenit în meci și echilibrul s-a păstrat până aproape de final. Portarul sucevean Spiridon a apărat senzațional, iar cel mai valoros jucător al gazdelor Ciubotariu și-a condus magistral echipa. Formația suceveană a preluat inițiativa și cu câteva minute înainte de fluierul final conducea pe tabela de scor cu 20-18. Experimentații jucători reșițeni nu s-au pierdut cu firea și au reușit să egaleze și să mențină suspansul până în ultimele secunde ale meciului. Ataca sucevean, portarul oaspeților Ionescu parează, Turcu scapă la semicerc și egalează la 23. Mai sunt zece secunde joc și în sala LPS este nebunie generală. Pasă rapidă pe contraatac a lui Petrea, mingea ajunge la Neniță care este atacat de trei jucători reșițeni. Acesta rezistă și cu un ultim efort îi pasează lui Bahan aflat liber la semicerc. Acesta vrea să plonjeze către poarta celor de la CS Caral Severin, însă este luat cu ”fulgi cu tot” de Stan. Fault clar, lovitură de la 7 metri pentru CSU Suceava în ultima secundă și Stan vede cartonașul roșu din partea cuplului de arbitri Stark – Ștefan. Tensiune maximă în sală, timpul regulamentar a expirat, iar spectatorii suceveni sunt toți în picioare la marginea terenului. Cine execută lovitura de la 7 metri decisivă? Toată lumea crede că Ciubotariu va bate, însă ”gladiatorul” Bahan ia mingea și se îndreptă spre locul executării penalității. Cum se spune în termeni populari, ”nicio mișcă nu se frunză”, adică nicio frunză nu se mișcă în sală și toată lumea e cu sufletul la gură. O fentă și Bahan aruncă puternic în dreapta portarului Ionescu. Forța aruncării îi îndoaie palma și mingea se scurge agonizant în plasa porții! Victorie cu 24-23 pentru CSU Suceava și bucurie generală în sală la capătul unui meci cu adevărat senzațional. Nu a fost decât primul pas al CSU Suceava în încercarea de a se salva de la retrogradare pentru că mai urmează disputele cu CSM București, prima urmând să fie duminică în capitală și returul de la Reșița. Oricum, o dovadă de devotament și de caracter a tinerilor jucători de la CSU Suceava care au crezut în victorie până la final.

CSU Suceava: Spiridon, Ilii – Ion Tcaciuc, Olariu, Panait, Eros, Dumitraș, Burlacu (1), Tîrzioru, Negrușeri, Roșu, Sandu Mihai (5), Neniță (4), Petre (3), Bahan (5), Ciubotariu (6).
CS Caraș Severin: Ionescu, Marocico – Turcu (1), Stan (3), Rohozneanu (3), Vaidasigan (2), Marta (5), Grozăvescu (1), Demis Grigoraș (4), Sas, Petrea (4).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava