Concert pascal
MOPAN Suceava

În ultimii ani, jocul de handbal a devenit unul foarte “fizic”, poate unul dintre cele mai dure din sporturile pe echipe. Iubitorii handbalului au putut urmări meciurile din Campionatul European şi au văzut ce lupte se dau pe semicerc. În aceste condiţii, defensiva a devenit extrem de importantă şi arbitrii permit din ce în ce mai multe “manevre” ale apărătorilor.
Dacă în prima repriză a partidei dintre CSU Suceava şi CS Caraş Severin experienţa şi forţa unor jucători ca Stan, Petrea, Rohozneanu sau Vaidasigan au avut câştig de cauză, în partea secundă a întâlnirii, odată cu “asprirea” jocului în apărare al elevilor antrenorului Răzvan Bernicu lucrurile s-au schimbat. În momentul în care Bahan şi Ion Tcaciuc au început să pună “osul”, atunci au apărut greşelile în tabăra oaspeţilor şi tonusul pe atac a crescut.
Mai trebuie de menţionat încă două aspecte şi anume, contribuţia portarului în jocul de handbal care este foarte importantă, Vasile Tcaciuc a avut câteva intervenţii de excepţie şi totul s-a schimbat şi în al doilea rând avantajul prezenţei în lot a unui handbalist cu experienţă şi valoare. În cazul celor de la CSU Suceava a fost vorba de Florin Ciubotariu, cel care în partea secundă a disputei cu CS Caraş Severin a marcat goluri de senzaţie care ne-au făcut să ne aducem aminte de zilele în care titularul postului de extremă stângă în naţionala României. Elegant şi de ţinut minte faptul că Ciubotariu a marcat contra fostei sale echipe şi a fostului său antrenor, dar la acest meci a apărat culorile clubului unde a crescut, CSU Suceava.
În ceea ce-i priveşte pe bănăţeni se pot comenta două aspecte şi despre ei. De la încălzire s-a putut constata că ei au doar 10 jucători de câmp din care un junior, deci doar două schimbări. În al doilea rând, ritmul de încălzire al “veteranilor” reşiţeni a fost mult mai lent decât cel al tinerilor componenţi ai echipei gazdă, lucru care confirmă faptul că formaţia suceveană poate compensa plusul de experienţă al adversarelor ei din Liga Naţională prin dăruire şi efort suplimentar.
Victoria cu CS Caraş Severin a fost una pentru moral, aşa cum am mai spus, pentru că lupta pentru menţinerea în primul eşalon valoric va fi una foarte lungă şi dură.

Rezultatele etapei a XVI-a:
HCM Constanţa – Potaissa Turda    30-23
Pandurii Târgu Jiu – Ştiinţa Bacău    33-23
CSM Bucureşti – Politehnica Timişoara    32-28
Minaur Baia Mare – HC Odorhei    34-29
CSU Suceava – CS Caraş Severin    24-19
Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti s-a jucat după încheierea ediţiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava