Violenţa în şcoală este o realitate pe care n-o putem nega şi nici neglija. Lucrul cel mai important este să găsim metode eficiente de combatere a violenţei, de orice fel ar fi ea, pentru că altfel acest fenomen se va croniciza şi va fi greu de stăpânit în contextul societăţii actuale.

În cadrul campaniei de prevenire a violenței R.E.S.P.E.C.T., inițiată de I.S.J. Suceava, pe parcursul Săptămânii Județene a Nonviolenței în mediul școlar (28 ianuarie – 1 februarie 2019), la Școala Gimnazială ”Dimitrie Păcurariu”, Șcheia s-au desfășurat  activități de prevenire a violenței. Săptămâna a inclus  Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli – 30 ianuarie 2019.

Săptămâna a debutat sub forma unei întâlniri cu elevii din grupul țintă. Cadrele didactice au informat elevii cu privire la activitățile ce se vor desfășura la nivelul școlii în cadrul campaniei R.E.S.E.C.T. S-au prezentat componentele campaniei: RESPONSABILITATE, EMOȚIE, SIGURANȚĂ, PREVENȚIE, EDUCAȚIE, COMUNICARE, TOLERANȚĂ, urmând a fi discutate punctele cheie: comportamentul agresiv al  elevilor, tipurile de violență din mediul școlar, factorii exteriori școlii care determină un comportament  agresiv, comunicarea elev-elev și structura grupului. Au fost exersate atitudini și comportamente astfel încât elevii să acționeze cu responsabilitate și cu o bună gestionare a emoțiilor, să se simtă în siguranță printr-o atitudine preventivă, să înțeleagă rolul educației în formarea propriei personalități, să comunice eficient în favoarea toleranței.

La activități au participat și părinții elevilor care au manifestat un interes deosebit pentru acest subiect. Domnul Subcomisar Constantin Bârlădeanu le–a vorbit elevilor și părinților despre fenomenul de violență care cunoaște un avânt neașteptat, dând exemple concrete de cazuri în care au fost implicați elevi, tineri. Elevii au demonstrat prin desene, poezii, compuneri, că au înțeles ce presupune fenomenul de violență, necesitatea unui climat armonios în cadrul școlii, bazat pe încredere, respect şi corectitudine.

Cine nu respectă nu e respectat a fost deviza elevilor, iar activitățile au avut un puternic impact asupra lor și a părinților participanți.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava