Comenzi MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, a declarat că indecizia și experimentele Guvernului cu privire la începerea anului școlar prejudiciază grav învățământul. Virginel Iordache a spus că mai sunt 30 de zile până la debutul anului școlar 2020-2021, însă nimeni nu știe nimic despre modul în care se va desfășura procesul instructiv-educativ. „Inspectoratele școlare dau din umeri a neputință, conducerile unităților de învățământ nu pot face judecăți de valoare pentru că au deasupra capului sabia lui Damocles (contractele de management ale  majorității managerilor școlari expiră pe 31. August 2020), prefecții ,reprezentanții guvernului în teritoriu se  fac că “plouă “, iar Ministerul Educației în loc să vină cu clarificări precise, emite, periodic, tot felul de scenarii care mai de care mai fantasmagorice”, a spus Iordache. El a arătat că în schimb PNL dă vina pe PSD că chipurile ar pune presiune pe Guvern solicitându-i informații precise asupra modului în care se vor desfășura cursurile.  Virginel Iordache a afirmat că aceste solicitări nu sunt mofturi ale PSD, ci sunt informații așteptate cu sufletul la gură de elevi, părinți și profesori.

„Zeci de state europene au luat măsuri și au anunțat când se vor deschide școlile și modul în care se va desfășura procesul de învățământ – doar guvernul Orban se bâlbâie de fiecare dată pe acest subiect”, a declarat parlamentarul PSD de Suceava. Virginel Iordache a mai afirmat că și Academia Română arată că sistemul propus de PNL nu e funcțional și poate compromite tot sistemul de educație. Iordache a spus că Academia Română avertizează într-un punct de vedere oficial, dedicat educației online că: ”generalizarea învățământului online poate compromite întregul sistem de educație atât prin consecințe directe asupra calității, cât și prin cerințele legate de asigurarea echitabilă a accesului tuturor elevilor/ profesorilor la infrastructura performantă (platforme, comunicare, tablete, calculatoare etc.), care, în acest moment este, din păcate, deficitară.”

„Pentru ciclurile preșcolar și primar (3-11 ani) școala online este departe de a fi o opțiune; din contră, aceasta poate avea efecte dăunătoare pentru elevi, în sensul periclitării bunei lor dezvoltări psiho-sociale și intelectuale. Educația se face în interacțiune directă cu un educator, relația dintre elev și învățător/profesor fiind mai mult decât comunicare de sunete și imagini. Învățătorul/profesorul este model, ocrotitor, suport moral și trebuie perceput în chip nemijlocit de elevi. E  greu de înțeles cum premierul României, Ludovic Orbán, nu realizează urgența unor decizii clare, coerente și a unei  comunicări din timp, astfel încât atât conducerile școlilor, profesorii cât și părinții ori copiii, să știe ce urmează să se întâmple și să facă pregătirile necesare. Nu cred că există cineva care m-ar putea acuza de rea voință, dar în calitatea mea de cadru didactic angrenat activ în procesul de învățământ de peste 36 de ani, sunt îngrijorat de ceea ce va urma”, a precizat senatorul PSD de Suceava.

Iordache: Învățământul  exclusiv online nu este o soluție educativă

Virginel Iordache a mai adăugat că poate să afirme cu toată responsabilitatea că învățământul  exclusiv online nu este o soluție educativă, ci doar o alternativă de moment care va aduce prejudicii grave viitorului acestei țări. „Ca membru al Comisiei de Invățământ din Senatul României, invit conducerea MEN, la un dialog real între membrii comisiilor de învâțământ din cele două camere ale Parlamentului, conducerea MEN,  asociațiile de părinți, societatea civilă, pentru a caută și găsi soluții optime de desfășurare a cursurilor în condiții de păstrare a sănătății  participanților, copii, personal didactic și personal auxiliar. Iar refuzul sau amânarea unui dialog constructiv va conduce la un dezastru educațional. Fac această afirmație , în condițiile în care urmează perioada când se definitivează efectivele claselor, încadrarea școlilor cu personal didactic, încadrarea la clase , spații de învățământ, schemele orare programe de pregătire pentru viitoarele examene naționale, activitatea de performanță etc. Și întreb: cum vor fi realizate toate aceste lucruri dacă MEN tace inteligent?”, a încheiat Iordache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava