Concert pascal
MOPAN Suceava

Suceveanul Alexandru Rață, omul decisiv pentru Arcada Galați în finala campionatului, câștigată în fața Stelei, va începe la toamnă prima aventură în străinătate.

Născut la 11 iulie 2000, tânărul internațional român care evoluează pe postul de fals, a semnat un contract cu echipa belgiană de primă ligă Tectum Achel, ocupanta locului 7 în ultima ediție a campionatului.

Noua echipă a românului are planuri mari în următorul sezon și de aceea a adus nu mai puțin de șase jucători în aceste prime zile ale pauzei competiționale. Suceveanul Alexandru Rață a mai avut o ofertă de la Trentino, în prima divizie italiană, dar a preferat să își facă „rodajul” în Belgia înainte de a face pasul într-un campionat atât de puternic precum cel italian.

Suceveanul Alex Rață a jucat în ultimele trei sezoane la Arcada Galați, cu care a cucerit trei titluri de campion și o Cupă a României. Născut la Suceava, el a fost format la echipa locală, LPS – CSS Suceava, de antrenorul Tudor Orășanu. În Divizia A1 a debutat la Unirea Dej, în sezonul 2019/ 2020.

Component al echipei naționale în ultimii doi ani, Alex a câștigat anul trecut Silver League și s-a calificat la turneul final al Campionatului European la care a fost MVP.

Tectum Achel este o formație aflată în căutarea gloriei pierdute. Echipa din micuțul oraș Hamont-Achel (14.300 de locuitori), fondat în 1977 prin fuziunea între orașul Hamont și satul Achel, a câștigat în perioada 2015 – 2018 trei titluri consecutive în Belgia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava