Concert pascal
MOPAN Suceava

Cel mai bun voleibalist român al anului 2023, Alexandru Rață își continuă ascensiunea. La doar 23 de ani, Alex s-a transferat la Zenit Sankt Petersburg, acolo unde va fi coleg cu campionul olimpic, libero-ul naționalei Franței, Jenia Grebenikov.

În ultima jumătate de an, Alexandru Rață a îmbrăcat tricoul belgienilor de la Tectum Achel, unde a fost liderul echipei, cu o medie de 5,55 puncte per set. După primele 14 etape din SuperLiga rusă, Zenit ocupă locul 7 în clasament, gruparea din Sankt Petersburg având ca obiectiv calificarea în semifinalele campionatului.

Alexandru Rață a făcut primii pași în volei la LPS Suceava, după care a fost promovat la echipa locală de seniori CSM Suceava, de fiecare dată sub îndrumarea antrenorului Tudor Orășanu. Înainte de transferul în Belgia, talentatul voleibalist sucevean a mai jucat în Divizia A pentru Unirea Dej, după care s-a remarcat la Arcada Galați, alături de care a cucerit trei titluri de campion și o Cupă a României.

Alexandru Rață a fost desemnat cel mai bun voleibalist român al anului 2023, după ce a ajuns cu Naționala până în sferturile Campionatului European.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava