Concert pascal
MOPAN Suceava

Naționala de volei masculin s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European care are loc la Varna în Bulgaria. Echipa României a trecut în optimi de Croația cu 3-2.

Alexandru Rață a fost cu adevărat de neoprit în meciul cu croații. A făcut punct după punct, spre disperarea adversarilor și marea bucurie a sutelor de români prezenți în tribunele Palatului Sporturilor din Varna. A terminat meciul cu 30 de puncte, 25 din atac, 3 din serviciu și două din blocaj și a fost cu adevărat MVP-ul meciului.

Au făcut preluare, au punctat în atac atunci când au avut ocazia, iar titularii au terminat meciul cu 16 puncte (Adrian Aciobăniței) respectiv 10 puncte (Marian Bala).

Alex Rață, jucător care în ultimii ani a jucat la Arcada Galați, dar care din această lună va pleca în Belgia, este jucătorul cu cele mai multe puncte făcute din atac la această ediție a Europenelor. El a reușit în cele cinci meciuri disputate în grupa din Israel 82 de puncte. E urmat de belgianul Ferre Rogers (81 puncte) și de grecul Dimitrios Mouchlias (76 de puncte). Al doilea român în această ierarhie este tot un sucevean, fălticeneanul Adrian Aciobăniței, autor a 54 de puncte.

Alex Rață e în top și în clasamentul celor mai multe puncte realizate în faza grupelor turneului final, indiferent de procedeul prin care au fost făcute. El ocupă locul secund, la egalitate cu celebrul bulgar Țvetan Sokolov. Ambii au 90 de puncte! Lider este belgianul Ferre Rogers, care a reușit 92 de puncte. Al doilea român în acest clasament este Adrian Aciobăniței, care a făcut 69 de puncte pentru echipa noastră.

Și în clasamentul preluărilor este bine reprezentată, având doi jucători în Top 6! Sergio Diaconescu este pe locul 5, cu 45,37% preluări excelente, iar Adrian Aciobăniței pe 6, cu 42,75% preluări excelente. Primele două locuri sunt ocupate de deja legendarii Jenia Grebennikov (54,84%) și Earvin Ngapeth (54,05%), dar acesta din urmă a jucat doar 6 seturi, spre deosebire de 17, ale celebrului libero francez.

Meciul România – Franța se va juca azi de la ora 21 la Varna. În grupe, România a înregistrat un succes istoric în fața campioanei olimpice pe care a învins-o cu 3-1.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava