Concert pascal
MOPAN Suceava

Naționala masculină de volei a României și-a îndeplinit primul obiectiv din minimum de meciuri, calificându-se matematic la turneul Final Four al Silver League 2022. Cu patru victorii din tot atâtea partide, tricolorii nu mai au cum să piardă unul din primele două locuri, calificante la turneul final.

În localitatea Tuzla, din Bosnia și Herțegovina, românii s-au impus cu scorul de 3-1 (25-15, 22-25, 25-22, 25-20), într-o partidă în care suceveanul Alexandru Rață, titularizat în premieră în această campanie din Silver League, a reușit 23 de puncte, cele mai multe din echipa noastră.

Pe lângă titularizarea lui Rață, în acest meci selecționerul Sergiu Stancu a rulat toți cei patru centri, Robert Vologa, Robert Călin, Bela Bartha și Andrei Butnaru, antrenorul echipei noastre profitând de adversarul ceva mai slab pentru a pune la punct anumite scheme care vor fi, cu siguranță, de folos în meciurile din Final Four. Pentru naționala României a mai punctat decisive, la fel ca și în celelalte partide anterioare, fălticeneanul Adrian Aciobăniței.

Au jucat pentru România: Rață (23), Peța (13), Aciobăniței (13), Matei (5), Vologa (4), Butnaru (4), R. Călin (2), Bala (1), B. Bartha (1), Cl. Dumitru, C. Bartha, Kantor (libero). Nu au jucat: D. Chițigoi, Diaconescu (libero). Antrenor: Sergiu Stancu.

Cu această victorie, naționala României și-a asigurat una dintre primele două poziții în grupa B, ceea ce înseamnă că, indiferent de rezultatul ultimelor două partide din serie, va juca la turneul final, programat în zilele de 18 și 19 iunie. E cert că acolo vor participa Ungaria, țara gazdă, precum și Finlanda, cealaltă echipă componentă a Grupei A, alături de maghiari. Al patrulea loc va fi ocupat de o formație din seria noastră. Acum Albania e cea care are cele mai mari șanse, ea obținând sâmbătă a doua victorie din această campanie a Silver League, 3-1 cu Macedonia de Nord.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava