Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto23 poze în acest set

Autoritățile sucevene, Guvernul României și reprezentanții mai multor partide au depus astăzi, de Ziua Bucovinei, coroane de flori la statuia lui Iancu Flondor din centrul Sucevei. Având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, Ziua Bucovinei a fost marcată doar printr-o scurtă ceremonie de depunere de coroane la statuia lui Iancu Flondor, unul dintre principalii artizani ai unirii Bucovinei cu Țara, în urmă cu 103 ani. Din partea Guvernului României, coroana cu flori a fost depusă de ministrul antreprenoriatului și turismului, suceveanul Constantin Daniel Cadariu, după care au mai depus coroane președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava , Gheorghe Flutur, deputatul PNL Ioan Balan, primarul Sucevei, Ion Lungu, prefectul județului, Alexandru Moldovan și cei doi subprefecți Daniel Prorociuc și Alexandru Salup. Au mai depus coroane liderul USRPLUS Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, viceprimarul Teodora Munteanu, precum și președintele PMP Suceava, Marian Andronache, alături de mai mulți membri ai acestui partid.

Gheorghe Flutur: „Îmi exprim speranța că se va avea grijă de Bucovina, de județul Suceava și va fi în atenția autorităților în ceea ce înseamnă dezvoltare, investiții și solidaritate pentru trecerea peste perioade grele”

Primul care transmis un mesaj a fost președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că îndemnul său pentru suceveni, pentru bucovineni este de speranță și de unitate. „28 noiembrie, 103 ani de la Unirea Bucovinei cu Țara. În spate avem statuia principalului artizan al unirii Bucovinei cu Țara, Iancu Flondor. Am venit astăzi să depunem o jerbă de flori, aici, în memoria acestui erou și a tuturor celor care au făcut eforturi și au riscat libertatea, viața, pentru un ideal care la 1 decembrie însemna Marea Unire, dar care nu era posibilă fără unirea Bucovinei cu Țara. Despre Bucovina se pot spune foarte multe lucruri. Și eu mă bucur că suntem aici o echipă, cu domnul primar, cu domnul ministrul Daniel Cadariu și Guvernul României a depus azi o coroană aici. Vreau să-i mulțumesc personal premierului Nicolae Ciucă pentru că ne-a transmis un mesaj nouă Bucovinei și bucovinenilor de Ziua Bucovinei. S-a gândit la noi și îmi exprim speranța că se va avea grijă de Bucovina, de județul Suceava și va fi în atenția autorităților în ceea ce înseamnă dezvoltare, investiții și solidaritate pentru trecerea peste perioade grele. Îndemnul meu pentru suceveni, pentru bucovineni este de speranță, unitate și să luptăm împreună pentru a trece peste această pandemie. Îndrept o rugăciune pentru cei care au dispărut și nu puțini la număr, peste 2.000 de suflete din cauza acestei nemiloase pandemii. Și cred că trebuie să facem noi mai mult. Și o spun astăzi, de Ziua Bucovinei, pentru că Bucovina a fost încercată chiar de la începutul acestei pandemii, poate mai mult decât oricare altă regiune din România. Acum suntem un pic mai liniștiți dar trebuie să fim în continuare prudenți. Iar în ajunul Zilei Naționale doresc tuturor sucevenilor, bucovinenilor multă sănătate. Tuturor românilor de 1 Decembrie la fel, gânduri bune și îi așteptăm să vină aici în Bucovina să ne viziteze pentru că merită această provincie mirifică să îi fie călcat pragul. Iar noi să fim de veghe să facem mai mult pentru această zonă. Mulțumesc tuturor că astăzi v-ați făcut timp să aducem un omagiu celor care au făcut posibilă Unirea Bucovinei cu țara”, a declarat Gheorghe Flutur.

La rândul său, ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin Daniel Cadariu, a spus că în calitate de reprezentant al Guvernului României vrea să transmit bucovinenilor și Bucovinei un sincer La mulți ani și un gând de respect pentru toți cei care acum 103 ani s-au implicat pentru unirea Bucovinei cu Țara mamă.

Ion Lungu anunță că în zona centrală a suceveni va fi amenajată o alee a unioniștilor

Prezent la ceremonia de astăzi, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că pentru a-i omagia pe cei care au înfăptuit unirea, în zona centrală a Sucevei va fi amenajată o alee a unioniștilor. „Pentru noi cei din Bucovina astăzi este o zi specială. Este Ziua Bucovinei. Este o zi care vine în întâmpinarea Zilei Marii Uniri și dacă nu se făcea unirea Bucovinei cu România nu se putea face Marea Unire. Vreau să vă spun că mă bucur foarte mult că sunt alături de domnul președinte, de domnul ministru, de domnii parlamentari pentru a-i cinsti așa cum se cuvine pe cei care au făcut această unire, în mod special pe Iancu Flondor, unul dintre principalii artizani ai unirii. Și așa cum anunțam, ne dorim să facem aici o alee a unioniștilor, a personalităților care au contribuit în diferite faze la Unire”, a afirmat. El a spus că în apropierea statuii lui Iancu Flondor, anul viitor, pe 24 ianuarie, va fi dezvelită o statuie a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cel care a fost principalul artizan la Mica Unire. „La mulți ani, dragi bucovineni! La mulți ani, Bucovina! La mulți ani, România!”, a încheiat Ion Lungu.

De asemenea, prefectul Alexandru Moldovan, a transmis, la rândul său, un mesaj de unitate și solidaritate. „28 noiembrie este o zi specială în inima fiecărui bucovinean. În primul rând este vorba despre conducători precum Iancu Flondor, care și-au reprezentant cu cinste poporul, i-au înțeles aspirațiile, au fost urmați de acesta și au reușit să realizeze visul unei întregi națiuni. În egală măsură este vorba și despre popor, care întotdeauna are ultimul cuvânt în ceea ce privește destinul propriu. În aceste momente poate este nevoie mai mult ca niciodată de unitate, de solidaritate și de uniune pentru a putea să depășim împreună această perioadă extrem de dificilă. La mulți ani, Bucovina dragă! La mulți ani bucovineni, oriunde v-ați afla!”, a spus Alexandru Moldovan.

Ioan Balan: „Gândurile noastre se îndreaptă cu recunoștință către înaintașii noștri”

Nu în ultimul rând, deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, a spus că de Ziua Bucovinei, „gândurile se îndreaptă cu recunoștință către înaintașii noștri care au făcut posibil ca noi astăzi să sărbătorim Ziua Bucovinei”. Ioan Balan a adăugat că „Astăzi este  zi importantă pentru noi cei de aici, o zi importantă și pentru cei de dincolo și pentru cei care se află în lumea largă. Ce poți să spui mai mult în această zi  decât La mulți ani, bucovineni!, La mulți ani, Bucovina!”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava