Concert pascal
MOPAN Suceava

Aplicația GRATUITA InfoCons, disponibilă în 33 de limbi (română, engleză ucrainiană, turcă, franceză, maghiară, greacă, germană, spaniolă, italiană, albaneză, catalană, bulgară, croată, cehă, daneză, estonă, finlandeză, islandeză, irlandeză, letonă, macedoneană, feroeză, groenlandeză, luxemburgheză, sârbă, olandeză, norvegiană, poloneză, portugheză, rusă, slovacă, suedeză) vine în sprijinul tuturor cetățenilor cu informații utile în limba maternă. Astfel, Aplicația InfoCons este unica platformă la nivel european care ajută cetățenii care tranzitează în scop turistic sau de muncă diversele țări în luarea deciziilor în cunoștință de cauză.

Referindu-ne la situația actuală, găsirea numerelor de urgență corecte poate fi una dificilă. În acest sens, Aplicația GRATUITĂ InfoCons este o unealtă importantă pentru și pentru cetățenii străini care intră în contact cu o altă țară, nu cunosc limba și cărora le este dificil să găsească numerele utile și de urgență, să înțeleagă informațiile de pe etichetele produselor sau să fie informați cu privire la alertele rapide pentru produsele alimentare și nealimentare.

Aplicația Gratuită InfoCons pune la dispoziție prin butonul SOS, lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local, national și international cu posibilitatea selectării continentului și țării.  SOS adună numere precum: Ambulanță, Poliție, Protecția Consumatorilor, Pompieri, Poliția de Frontieră, Turism, Direcții de Sănătate Publică, Primărie, Mediu, Telecomunicații etc. traduse în limba de circulație internațională – engleză și limba țării selectate.

Prin scanarea codului de bare al produselor agroalimentare pe care cetățenii străini care se află într-o altă țară  doresc să le achiziționeze, Aplicația  InfoCons redă, în limba selectată:

-Ingredientele din produsul scanat;

-Numărul și tipul aditivilor alimentari însoțiți de o descriere explicită;

-Numărul și tipul alergenilor regăsiți în produl scanat;

-Valorile nutriționale (cantitatea de sare, zahăr și calori

-Calculator în care se poate insera cantitatea de produs consumată pentru a afla instant cantitatea de sare si zahăr, numărul de calorii precum și activitățile sportive necesare pentru arderea caloriilor (mers, alergare și bicicletă);

-Salvarea produsului scanat în secțiunea „Produse Salvate”, având astfel posibilitatea de a crea propria listă de cumpărături, meniul zilnic/ săptămânal, rețete etc. Din secțiunea „Produse Salvate”, printr-o simplă bifare a produselor, aplicația afișează instant numărul total de E-uricantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de sare. De asemenea, produsele bifate care alcătuiesc lista de cumpărături, meniul zilnic/săptămânal sau retetele cu familia si prietenii pot fi distribuite.

-Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum: număr maxim de E-uri și tipul acestoracantitatea maximă de sarecantitatea maximă de zahărtipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii.

Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice (frigidere, mașini de spălat haine, mașini de spălat vase, uscătoare, televizoare), pentru aflarea informațiilor precum: consumul de energie, clasa energetică, producător, informații generale tip caracteristici tehnice, compararea cu alte produse similare, reciclare.

Alerte rapide pentru produse alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene, actualizate zilnic. Secțiunea dedicată alertelor rapide oferă informații precum: Țările vizate, gradul de risc ( de la scăzut, nedeterminat și până la serios), descrierile explicite ale produselor, tipurile de alerte, imagini cu produsele ce fac obiectul alertelor.

Pentru a avea acces la toate aceste facilități, este necesară crearea rapidă a unui cont, folosind una dintre următoarele optiuni:

-Adresa de e-mail

-Conectarea directă cu Google

-Conectarea directă cu Apple.

În urma descărării și utilizării, aplicația poate fi distribuită  prin butonul distribuie de pe prima pagina.

DESCARCA APLICATIA GRATUITA INFOCONS 

„Ziua Europeană a Limbilor ne readuce fiecăruia dintre noi conceptul de diversitate dar și de unitate, atât europeană dar și din perspectiva drepturilor pe care le avem dreptul de a avea acces la informare în limba maternă, de a știi , de a fi informați , de a avea acces la alerte pentru a ne putea apăra și proteja atât pe noi cât și familia noastră. Protecția Consumatorilor are ca obiectiv protejarea cetățeanului, indiferent de limba în care vorbește , de a avea acces nemijlocit la toate informările și informațiile pentru a putea lua decizii corecte. Descarcă Aplicația GRATUITĂ InfoCons diponibilă în 33 de limbi, care te ajută și la tine în țară dar și în orice altă țară de destinație în care mergi, în limba maternă.” Sorin Mierlea -Presedinte InfoCons.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava