Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 5 octombrie 2023,  Institutul de Studii Financiare (ISF) a organizat conferința anuală dedicată Zilei Internaționale a Educației, în cadrul căreia au fost invitați profesori universitari, reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și ai piețelor financare non-bancare, care au dezbătut teme și proiecte care vizează un subiect de actualiate, educația financiară.

În contextul în care România ocupă unul dintre ultimele locuri din UE la acest capitol, demersurile de educație financiară au o importanță strategică atât în ceea ce privește dezvoltarea piețelor financiare, cât și în ceea ce privește îmbunătățirea capacității publicului larg de înțelegere a noțiunilor și mecanismelor financiare. Prin urmare, ISF alături de A.S.F., UNSAR, BVB și AAF au creat în ultimii ani, o serie de proiecte ce urmăresc dezvoltarea educației financiare în rândul studenților, acoperind o gamă largă de teme.

În cadrul conferinței au fost dezbătute punctual mai multe programe realizate de Institut precum:

  • proiectul Academia de Investiții – ediția a II-a;
  • proiectul Academia de Asigurări – ediția a III-a;
  • proiectul SmartFIN@ISF – Seminare de Perfecționare Vocațională, sesiunea de toamnă 2023;
  • promovarea lucrărilor studențești prin ISF Working papers.

Printre lectorii invitați la conferință, moderată de Directorul executiv al ISF, domnul Marian Siminică, s-au numărat: Valentin IONESCU, Director General al Direcției Generale Asigurări – Reasigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Președinte Institutul de Studii Financiare; Prof.univ.dr. Mihaela ONOFREI, Membru în Comitetul Științific ISF, Prorector Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; Alexandru CIUNCAN, Președinte și Director General UNSAR; Alexandra BONTAȘ, Șef serviciu Educație Financiară, Autoritatea de Supraveghere Financiară; Conf.univ.dr. Ionela COSTICĂ, Decan FABBV – ASE București; Mariana CIUREL, Management Advisor Bursa de Valori București; Horia GUSTĂ, Președinte AAF; Radu PETRARIU, Director Executiv AFER, dar și reprezentanți ai universităților partenere ISF.

„Educația financiară este esențială pentru consumatori. Acestea le oferă indivizilor cunoștințele și competențele necesare pentru a lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la finanțele lor, pentru a-și gestiona eficient finanțele și pentru a contribui la creșterea și dezvoltarea economiei.

Educația financiară le permite consumatorilor să își îmbunătățească înțelegerea conceptelor și produselor financiare, să prevină frauda, să ia decizii adecvate situației și nevoilor lor și să evite situațiile nedorite. Consumatorii educați din punct de vedere financiar pot ajuta la asigurarea unei dezvoltări eficiente a sectorului financiar și în ceea ce privește reducerea sărăciei.

Prin urmare, este esențial să se promoveze educația financiară prin intermediul școlilor, al instituțiilor de învățământ superior și al instituțiilor financiare, pentru a le oferi indivizilor instrumentele de care au nevoie pentru a reuși în economia de astăzi.„ a declarat domnul Valentin IONESCU, Director General al Direcției Generale Asigurări – Reasigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Președinte al Institutului de Studii Financiare în deschiderea evenimentului.

“Institutul de Studii Financiare derulează o serie de programe menite să crească gradul de educație financiară în rândul studenților. Acestea sunt realizate în parteneriat cu A.S.F., BVB, UNSAR și AAF. Mediul academic a fost alături de noi în aceste demersuri, iar parteneriatul cu cele 21 de universități se vede astăzi în cadrul acestui eveniment. Ne-am propus să marcăm ziua educației adaptând mesajul la specificul zonei financiare, astfel lansăm o nouă serie a proiectelor deja cunoscute. Vorbim aici de SmartFIN@ISF, care acum se desfășoară în parteneriat cu Laboratorul Academic A.S.F., Academia de Investiții – ediția a doua, Academia de Asigurări – ediția a III-a, un proiect realizat în oglindă cu cel destinat pieței de capital, dar și de promovarea celor mai bune lucrări studențești pe site-ul ISF la rubrica ISF Working papers.” a punctat domnul prof.univ.dr. Marian SIMINICĂ, Directorul Executiv ISF.

Institutul de Studii Financiare este un centru de excelență în domeniul studierii piețelor de profil și derulării programelor de educație financiare, care au drept obiectiv principal creșterea nivelului de educație financiară al consumatorilor de servicii și produse financiare non-bancare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava