MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Data de 8 aprilie marchează, din punct de vedere istoric, reuniunea la nivel internaţional a organizaţiilor romilor din lume în cadrul primului Congres Mondial al Romilor, ce a avut loc la Londra, în anul 1971.
Cu această ocazie, s-a adoptat simbolul comunităţii romilor – roata cu spiţe, iar
cântecul “Gelem, gelem” a devenit imnul său internaţional. Tot în anul 1971 s-a adoptat şi steagul internaţional al romilor: jumătatea de jos este verde – simbol al câmpurilor înverzite, iar jumătatea de sus albastră – simbol al cerului senin. La mijlocul steagului se află o roată roşie, care simbolizează soarta şi nomadismul tradiţional, în relaţie cu aria de origine – India.
În România, ziua de 8 aprilie a fost consacrată drept „Sărbătoarea etniei romilor din România” prin Legea nr.66/2006, o iniţiativă legislativă a deputatului Nicolae Păun, reprezentantul minorităţii romilor în Parlamentul României.
În acest context Asociaţia Partida Romilor Pro Europa Sucursala judeţului Suceava împreună cu Biroului Judeţean pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceva, transmite un călduros “La mulţi ani!” , multă sănătate, fercicire, putere de muncă, pace şi linişte sufletească tuturor romilor din judeţul Suceava.
Având în vedere faptul că ne aflăm în “Săptămâna Patimilor”, săptămână premergătoare marii sărbători a Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos, vă anunţăm că vom celebra “Ziua Internaţională a Romilor” în data de 16 aprilie 2015, în oraşul Dolhasca, începând cu orele 14:00.
P R E Ş E D I N T E,
Vasile – Virgil POHOAŢĂ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
PNL - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava