MOPAN Suceava

Miercuri 15 martie se sărbătorește Ziua Protecției Consumatorilor. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava marchează această zi printr-o serie de manifestări și printr-un concurs a cărui temă este legată de comerțul electronic și achizițiile online. Șeful instituției, Vasile Latiș, a declarat că acest concurs se realizează în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean în toate unitățile de învățământ gimnazial și liceal. ”Internetul reprezintă principalul mediu prin care comerțul electronic își face simțită prezența.

Avantajele consumatorului sunt: comoditate sporită, efectuarea rapidă de cumpăraturi sau alte tranzacții la orice oră, în orice zi, căutarea rapidă de produse și servicii, cu posibilități de comparare a prețurilor și calităților potrivite, permite participarea la reuniuni electronice din comunitățile virtuale, unde au loc schimb de idei, de experiențe, transport rapid al produselor , mai ales a celor digitale, facilitează competiția, având ca rezultat reduceri substanțiale. Comerciantul are și el avantaje precum atragere de noi clienți prin intermediul unui nou canal de distribuție, oferă prețuri mai avantajoase, ca urmare a eliminării de intermediari din lanțul de aprovizionare, tocuri minimizate sau chiar eliminate”, a arătat Latiș. El a amintit de drepturile consumatorilor în cadrul comerțului online precum dreptul de a fi informat, în mod complet, corect și precis, asupra caracteristicilor esențiale ale produselor și serviciilor oferite, dreptul de retragere în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului și dreptul de a primi contravaloarea produsului returnat în maxim 14 zile de la data la care a informat despre decizia de retragere.

Vasile Latiș a mai ținut să sublinize că ziua de 15 martie a fost aleasă Ziua Protecției Consumnatorilor urmare a faptului că pe 15 Martie 1962, președintele de atunci al SUA, a ținut un discurs în Congresul american, enunțînd principalele patru drepturi ale consumatorilor: dreptul la securitate,dreptul la informare,dreptul de a fi ascultat,dreptul de a alege liber produse și servicii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava