Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

În data de 6 februarie, la Suceava, va fi organizată “Ziua Roșiei Montane”, eveniment cultural dedicat aniversării a 1883 de ani de la prima atestare documentară a Roșiei Montane.
”Ziua Rosiei Montane în Suceava” face parte dintr-o serie de evenimente similare desfășurate în cadrul Campaniei Salvați Roșia Montană în peste 40 orașe din țară și străinătate.

Aflat la cea de-a patra ediție la nivel național, evenimentul propune proiecții de filme documentare, expoziții fotografice, dezbateri și concerte, bucurându-se până acum de participarea a peste 6000 de oameni. În Suceava, programul Zilei Roșiei Montane va cuprinde proiecție de filme ”Patrimoniul Roșiei Montane” și ”Roșia Montană – Noul Eldorado”, expozitie de fotografie reflectând patrimoniul cultural și o sesiune de discuții cu privire la această problemă națională.
Evenimentul va avea loc la Talcioc Cultural, str. 1 Mai, Suceava, în data de 6 februarie, ora 18:00.

Din partea mediului academic sucevean vor susține prelegeri cu privire la subiectul principal al evenimentului, din punct de vedere istoric si geografic domnii profesori: Conf. univ. dr. Marcel Mîndrescu din partea Departamentului Geografie și Lector univ. dr. Sorin Ignătescu din partea Departamentului de Științe Umane și Social Politice, ambii reprezentând Facultatea de Istorie și Geografie a Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava.

”Ziua Roșiei Montane în Suceava” , 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava