Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava și primăriile au depuse proiecte cu o valoare de 634 de milioane de euro pentru a fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în cursul zilei de ieri că în total, 111 de primării și Consiliul Județean au depus 672 de proiecte prin PNDL, cu o valoare de 2,8 miliarde de lei. Flutur a spus că proiectele presupun lucrări de modernizări de drumuri, construcția de rețele de apă și canalizare, infrastructură școlară sau socială, baze sportive sau investiții în turism.

Șeful administrației județene a arătat că în prima etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală, între anii 2015 și 2018 județul Suceava are 240 de proiecte cu o valoare de 114 milioane de euro. Dintre acestea 216 de proiecte sunt fie în derulare, fie finalizate, iar pentru 24, care vizează mai mult investiții în școli, nu au fost încheiate contractele de finanțare.

Gheorghe Flutur a declarat că pentru etapa a doua a PNDL, respectiv perioada 2016 – 2019, din județul Suceava au fost depuse nu mai puțin de 456 de proiecte cu o valoarea de 2,343 miliarde de lei. El a spus că 49 de proiecte sunt pentru lucrări de aducțiuni de apă și canalizare, 128 pentru modernizarea unor școli, 26 pentru unități sanitare. Alte proiecte au fost depuse pentru modernizare a 72 de kilometri de drumuri locale, 49 de poduri și podețe, la care se adaugă altele pentru infrastructură turistică, iluminat public sau baze sportive.

Gheorghe Flutur a afirmat că și Consiliul Județean Suceava a depus 14 proiecte, cu o valoare totală de 469 de milioane de lei, investițiile vizate fiind modernizarea a 160 de kilometri de drumuri județene și a două școli speciale, și amenajarea Palatului Administrativ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava