Comenzi MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că proiectul pentru modernizarea drumului de la Dărmănești la Iași, prin Dolhasca, a fost primul și singurul depus spre finanțare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est. Gheorghe Flutur a precizat că proiectul a fost depus în termen, în cursul zilei de miercuri, de Consiliile Județene Suceava și Iași, în parteneriat, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 75 de milioane de euro. Flutur a amintit că proiectul Regiunea Nord–Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava” presupune modernizarea a 167,933 km de drumuri -75,73 km pe raza județului Suceava și 92,19 pe raza județului Iași. El a spus că pe teritoriul județului Suceava drumul traversează 11 orașe și comune, de la Dărmănești, și până la Dolhasca. „Eu socotesc că avem șansele cele mai mari pentru a primi finanțarea, având în vedere că ne-am încadrat în suma de 75 milioane de euro. Proiectul deservește 11 localități din județul Suceava și presupune modernizarea întregului traseu, de la Dărmănești până la Dolhasca. De precizat că vor fi modernizate și tronsoanele de drumuri județene care traversează orașele, cum ar și Liteni și Dolhasca. A fost singurul proiect depus și a fost un efort uriaș făcut de echipa noastră. Mai mult, toată această muncă a fost un test pentru a arăta că Suceava poate să devină din nou prima în proiecte europene, test pe care l-am trecut. Și vreau să le mulțumesc colegilor de la Drumuri Județene, dar și echipei tehnice din Consiliul Județean”, a declarat Gheorghe Flutur. El a subliniat că întreaga muncă pentru depunerea acestui proiect a fost „o încălzire” pentru viitoarele proiecte pe care  le va depune Consiliul Județean Suceava. „Concluzia că s-a muncit foarte mult la acest proiect o poate trage orice om care a trecut în nopțile trecute prin fața Palatului Administrativ și a văzut lumină la birouri și la unu noaptea. Și s-a văzut că se lucrează și că se poate dacă vrei proiecte și bani europeni”, a subliniat șeful administrației județene.
Gheorghe Flutur a spus că amintit că drumul se va moderniza pe patru tronsoane, iar pe 10 kilometri de se va turna îmbrăcăminte asfaltică nouă, în prezent fiind drum fiind pietruit. Gheorghe Flutur a mai adăugat că de proiectul de modernizare a acestui drum vor beneficia peste 75.000 de locuitori din zonele pe care le traversează.  Proiectul este promovat în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și cu consiliile locale din localitățile străbătute. În proiect sunt incluse drumurile județene de la limita cu județul Iași – Dolhasca, Suceava – Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca, Suceava-Frumoasa-Liteni și Liteni-Stroiești-Costâna-Dărmănești. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă județului Suceava este de 151,130 milioane de lei. Proiectul a fost depus pentru a fi finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

Proiectul de modernizare a drumului Dărmănești – Suceava - Iași a fost primul și singurul depus la ADR Nord-Est, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava